Retur fra Østen

Retur fra Østen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.2 kg.Filet Royal
0.25-0.5 l.vand eller bouillon
2 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Salat:
2-400 g.pillede rejer gerne fjordrejer
5 forårsløg
200 g.cashewnødder
1 rød peberfrugt
200 g.spirer fx lucerne og
 bønnespirer
 
 Dressing:
0.5 dl.soja
0.5 dl.vindruekerneolie
0.5 dl.sesamolie
4 spsk.østerssauce
1 spsk.lyse sesamfrø
1 fedhvidløg
1 appelsin
 frisk ingefær
 frisk koriander
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
 Brød eller en kold rissalat
 
Opskrift:
Bestil Filet Royal, fersk svinefilet fri for sener, hos slagteren. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun kødet på alle sider i olie og krydr med salt og peber. Læg kødet i et ildfast fad med 2 - 3 cm væske op om kødet og steg det færdigt i ovnen ved 160 grader i ca. 40 minutter -til centrumtemperaturen er 58 grader. Afkøl kødet i køleskab. Rist cashewnødder i ovnen ca. 10 minutter ved 160 grader til de er lysebrune. Rist sesamfrø på en tør pande. Bland dressingen af soja, olie, østerssauce, sesamfrø, finthakket hvidløg, appelsinskal i fine strimler og appelsinsaft samt 1 spsk revet ingefær. Stil dressingen i køleskab. Når kødet er gennemkoldt, og lige før det skal bruges, skæres det i papirtynde skiver og lægges på et fad eller fordeles på tallerkenerne. Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i meget fine tern. Bland rejer, forårsløg, nødder, peberfrugt og spirer. Bland dressingen med 3 spsk finthakket koriander og smag den til. Grøntsager, nødder og rejer vendes i dressingen og anrettes oven på kødet.

Tips:

Kødet kan steges dagen før, og dressingen kan blandes i god tid, evt. dagen før og opbevares i køleskab. Kog evt. selv fjordrejer. 1 kg fjordrejer bliver til 200-400 g pillede rejer, afhængig af håndelag.





karakterer:
Opskriften er vist 7355 gange,
og udskrevet 97 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu