Nakkefilet med brunkål

Nakkefilet med brunkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Nakkefilet med brunkål, billede 4 Nakkefilet med brunkål, billede 1 Nakkefilet med brunkål, billede 2 Nakkefilet med brunkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Nakkefilet. helt afpudset
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Rugbrød. mørkt 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Skær hvidkålshovedet i kvarte, fjern stokken og snit kålen.
Skær urterne i store stykker.

Smelt sukkeret i en stor tykbundet gryde og brun det. Pas på, det ikke branker. Tilsæt fedtstoffet, brun den snittede kål heri et par minutter.

Dæmp varmen. Læg urterne og kødet ned i kålen, så kødet er dækket af kål. Drys med nelliker, salt og peber. Tilsæt 2 dl vand og lad retten koge under låg ved svag varme i 1½ time. Vend kødet efter 45 minutter. Kig til kødet jævnligt og tilsæt vand efter behov 2 dl. af gangen omkring 1 liter ialt.

Tag kødet op af gryden og lad kødet hvile pakket i stanniol i ca. 20 minutter.
Smag kålen til.
Skær kødet i skiver og server det med urter og kål.


karakterer:
Opskriften er vist 26891 gange,
og udskrevet 524 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11330 (2697 kcal)
KJ pr. Pers. 1888 (449 kcal)
Vægt ialt 2763 gram
Vægt pr. Pers. 460 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 410 KJ (97 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 6.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kamilla   -  2009-08-09 14:12:45
Skøn ret. Havde i mange år troet, at jeg ikke kunne lide brunkål. Syntes, at jeg kunne huske det fra jeg var lille og der smagte det forfærdeligt. Denne ret er bare super lækker og smager fantastisk:-)