Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Appelsin-Mandelkage

Appelsin-Mandelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :


Appelsin-Mandelkage, billede 4 Appelsin-Mandelkage, billede 1 Appelsin-Mandelkage, billede 2 Appelsin-Mandelkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
   
6 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
250 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Chokoladeglasur:
150 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
lidt Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Appelsiner vaskes grundigt med varmt vand, tilsat lidt sulfosæbe, såfremt man benytter overfladebehandlet appelsiner. Hvis man bruger økologiske appelsiner, skal disse blot skylles grundigt. Appelsinerne koges i lidt vand i to timer ved lavt blus, hvorefter de tages op af vandet og afkøles.

De skæres midt over og eventuelle kerner fjernes. Derefter blendes de i blender eller foodprocessor til en jævn, blød masse.

Æggene piskes hvide og skummende med flormelis. Grofthakkede mandler, bagepulver og appelsinmassen tilsættes og der blandes grundigt.

I forvejen har man klargjort en eller to springforme, alt efter om man ønsker en enkelt meget høj eller to lavere kager. Der udskæres bagepapir til bund og sider. Formen pensles med olie og bagepapiret trykkes fast i formen. Formålet med olien er, at få bagepapiret til at klæbe til formen. Med hånden trykker man på papiret, så større luftlommer under papiret fjernes. Papirets overflade pensles igen med olie for at sikre mod fastbrænding af dejen.

Dejen fordeles jævnt i formen(e) og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn. Formene placeres lidt under midten af ovnen. Efter ca. 1 time stikker man en metal- strikkepind i kagen og kontrollerer, at intet hænger fast. Eventuelt fortsætter man bagningen til strikkepinden kommer rent ud af kagen.

Den færdige kage skal være fast, men dog svampet. Kagen stilles til afkøling i formen.

Som før nævnt kan den serveres som den er, men den vinder yderligere ved at blive overtrukket med chokoladeglasur. Hertil smelter mørk chokolade sammen med smør i ovnen ved en temperatur på ca. 50 grader C. Når det hele er smeltet, omrøres der grundigt og massen stryges på kagens overflade og sider med en bredbladet kniv. Glasuren afkøles ved stuetemperatur. Når glasuren er blevet fast, kan kagen deles med en skarp kniv. Det er vigtigt, at kagen har stuetemperatur, når den deles, idet glasuren knækker i uregelmæssige stykker under delingen, såfremt kagen er for kold.

Kagen egner sig til dybfrysning, men den skal tages ud af fryseren dag en før den skal bruges, for ikke at være for kold.

Tips:

Såfremt kagen laves med chokoladeglasur, klæder det den, hvis man serverer den med flødeskum pisket af piskefløde, hvortil der er sat lidt flormelis og vanillesukker. Kagen kan serveres som dessert eller til kaffe eller te.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (44 stemmer)

Opskriften er vist 83509 gange,
og udskrevet 2176 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

pia  -  2020-05-18 14:29:58
rigtig god smag og fin hvis man skal holde lavt kolesterolniveau


Kirsten  -  2011-03-27 11:44:31
meget lækker kage, og den vinder ved et bekendtskab med fryseren


  -  2009-03-20 12:10:17
Hel fantastisk lækker kage med hvid chokolade glasur


Marvin  -  2007-06-17 15:57:31
Vildt lækker dessert/kage - Til marie-loise Prøv med 150g sukker og 150g mandel så bliver den mindre sød


Pia  -  2007-04-06 19:57:54
En rigtig god dessertkage. Særlig god med den foreslåedechokoladeglasur og kold vanillais til


Emma  -  2007-04-06 17:20:57
den er en super lækker kage i sær hvis man pisker den godt! :-)


Katja  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig æggekage


Mie  -  0000-00-00 00:00:00
jeg brugte kagen i et projekt, og jeg kunne rigtig godt li den. måske lidt mere appelsin


marie-louise  -  0000-00-00 00:00:00
det er vist den ringeste kage jeg nogen sinde har smagt, - jeg er ikk sikker på man overhovedet kan tillade sig at kalde det en kage; det er nærmere bare sukker med appelin-smag, føj!!


Karin  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig et hit som dessert


  -  0000-00-00 00:00:00
mange æg