Marineret nakkefilet med nudelrøsti

Marineret nakkefilet med nudelrøsti, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1000 g.nakkefilet
 
 Marinade:
1 lagerøl
1 spsk.farin
1 løg
1 fedhvidløg
1 spsk.frisk ingefær eller 1 tsk stødt
 salt
 peber
 
10 g.smør
2.5 dl.siet marinade
50 g.flødeost
 60+ saucejævner
 
 Nudelrøsti:
375 g.ægnudler
1.5 spsk.olie
3 gulerødder
 
Opskrift:
Læg nakkefileten i en kraftig plastpose. Riv ingefær og rør marinaden sammen. Hæld den ved kødet. Luk posen. Lad det trække i køleskabet 1 døgn. Vend kødet efter den halve tid.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det i en stegegryde i smørret ved god varme. Tilsæt siet marinade, salt og peber. Skru ned til svag varme og steg under låg ca. 45 minutter. Vend og steg endnu 45 minutter. Samlet stegetid ca. 1½ time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 75 grader, så er kødet mørt.

Tag kødet op, dæk det med stanniol og lad det hvile i 20 minutter. Pisk flødeost i stegeskyen. Drys lidt saucejævner i under piskning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.

Kog ægnudlerne i letsaltet vand, kogetiden står på emballagen. Dryp nudlerne af i en sigte. Varm olien på en mellemstor slip-let pande. Læg nudlerne på panden og klap dem til med en træspatel, så de steger sammen. Steg nudlerne i 2-3 minutter på hver side ved god varme; vend nudelrøstien forsigtigt.

Skræl gulerødderne og brug kartoffelskrælleren til at lave tynde gulerodsstrimler. Kog strimlerne 1 minut i letsaltet vand og arranger dem oven på nudlerne.


karakterer:
Opskriften er vist 23982 gange,
og udskrevet 518 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har marineret 2 nakkefileter i øllet, den ene stegte jeg i øl. Den anden stegte jeg i vand. Den stegt i øl var klart den bedste. Sovsen af øl var også den bedste. uhm prøv selv

  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har marineret 2 nakkefileter i øllet, den ene stegte jeg i øl. Den anden stegte jeg i vand. Den stegt i øl var klart den bedste. Sovsen af øl var også den bedste. uhm prøv selv