Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krydret ribbenssteg med rodfrugter og fløde/appelsin-marineret julesalat

Krydret ribbenssteg med rodfrugter og fløde/appelsin-marineret julesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1250 g.ribbenssteg
1 tsk.tørret timian
1 tsk.tørret rosmarin
1 spsk.groft salt
7 laurbærblade
 
 Rodfrugter:
1 pastinak
2 persillerødder
2 gulerødder
0.25 knoldselleri
8-10 kartofler
2 løg
 evt.12 fed hvidløg
1 tsk.tørret timian
1 tsk.tørret rosmarin
 salt
 peber
 frisk timian
 
 Salat:
3 julesalat eller 2 hjertesalat
2 appelsiner
0.5-1 dl.piskefløde
1 tsk.sukker
 


Opskrift:

Kød og rodfrugter
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i kødet. Hvis slagteren har ridset sværen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt og krydderier ned mellem alle sværene. Stik laurbærbladene ned mellem sværene. Læg kødet midt i en stor bradepande og stil bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Skær alle grøntsager og kartofler i tern på ca. 1 x 1 cm. Hvidløgene skal være hele.
Vend dem med krydderier, salt og peber og læg dem i bradepanden i et lag på 2-3 cm rundt om kødet. Stil bradepanden i ovnen og steg i 1½ - 1 ¾ time til kødet er gennemstegt. Efter 1 time vendes grøntsagerne i bradepanden, så de steges lige meget. Hvis sværen ikke er helt sprød, så skru ovnen op til 250 grader og steg, til sværen er sprød. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. Tag stegen ud af ovnen og skær kødet i skiver. Pynt rodfrugterne med frisk timian.

Salat
Snit julesalaten i tynde strimler og læg dem i koldt vand i ca. 15 minutter, så bliver de meget sprøde. Skær skrællen af appelsinerne og skær appelsinfileter. Pres saften af hinderne og bland den i fløde med sukker, salt og peber. Lad fløden stå lunt ca. 15 minutter og hæld den over de afdryppede og tørrede strimler julesalat. Pynt med appelsinfileterne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)

Opskriften er vist 11752 gange,
og udskrevet 483 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu