Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Forårets skinkegryde

Forårets skinkegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Forårets skinkegryde, billede 4 Forårets skinkegryde, billede 1 Forårets skinkegryde, billede 2 Forårets skinkegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.skinketern
5 dl.vand
 salt
 peber
150 g.friskbælgede ærter
800 g.nye kartofler
4 nye gulerødder
8 hvide asparges
4 grønne asparges
2 dl.letmælk
 
 Smørbolle:
25 g.smør
2.5 spsk.hvedemel
 
 Pynt:
1 bdt.dild
 


Opskrift:

Bælg ærterne først, eller mens retten koger.

Skrab de nye kartofler eller køb vaskede kartofler, som er klar til brug. Hvis kartoflerne ikke er helt små skæres de i fx fire stykker. Skrab gulerødderne og skær dem i 2 cm lange stykker. Skræl de hvide asparges og bræk rodenden af. Bræk også rodenden af de grønne asparges. Skær aspargesene i 2 cm lange stykker - lad stykkerne med hoved på være 3-4 cm lange.


Dup kødetterningerne (2 x 2 x 2 cm) tørrer med køkkenrulle. Bring 5 dl vand i kog i en gryde. Kom kødet i - en tredjedel ad gangen. Kom mere kød i når vandet er kommet i kog igen. Tilsæt salt og peber. Tilsæt kartoflerne. Kog ved svag varme i 5 minutter.

Tilsæt gulerødder og kog i 5 minutter. Tilsæt asparges - minus hovederne - og kog et par minutter. Tilsæt mælk. Bring det igen i kog.

Rør en smørbolle af blødt smør og hvedemel. Læg den ned i væsken i gryden og kog i nogle minutter til smørbollen er opløst. Rør derefter i retten. Tilsæt ærter og aspargeshovederne og kog et par minutter.

Smag retten til.

Servér med klippet dild.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (15 stemmer)

Opskriften er vist 82512 gange,
og udskrevet 2342 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

HDN  -  2014-05-25 19:33:24
Kassér kogevandet når kødet har fået de 3 x opkog. Skyl kødet og start forfra med frisk vand. Tilsæt eventuelt bouillon. Dejlig ret.


Gerd  -  2013-03-09 14:42:12
Lavede denne ret, uden ærter, uden kartofler, uden skinkekød, uden gulerod, uden asparges - bare smørbolle og mælk. Det smagte fantastisk !


John  -  2012-04-16 09:41:36
Laved denne ret dog med fersk skinke kød i tern som jeg lage 3 timmer i saltlage (1l vand 40g salt 20g sukker, chilli, lauerbærblade, og koriander.) og derefter svitsede på panden. jeg brugte frosne ærter 600 gram ikke 150, som jeg først varmede i mikrobølge ovnen. og så brugte jeg sødmælk istedet for letmælk. det smagte fantastisk.


kate b  -  2008-05-16 09:34:19
skøn forårsgryde, men er den gog til frysning. M.V.H Kate