Forårets skinkegryde

Forårets skinkegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Forårets skinkegryde, billede 4 Forårets skinkegryde, billede 1 Forårets skinkegryde, billede 2 Forårets skinkegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Skinkekød i tern
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt kød
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
150 gram Friskbælgede ærter
800 gram Kartofler, nye
4 Gulerødder nye med top
8 Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
4 Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
2 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørbolle:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Bælg ærterne først, eller mens retten koger.

Skrab de nye kartofler eller køb vaskede kartofler, som er klar til brug. Hvis kartoflerne ikke er helt små skæres de i fx fire stykker.
Skrab gulerødderne og skær dem i 2 cm lange stykker.

Skræl de hvide asparges og bræk rodenden af. Bræk også rodenden af de grønne asparges. Skær aspargesene i 2 cm lange stykker - lad stykkerne med hoved på være 3-4 cm lange.


Dup kødetterningerne (2 x 2 x 2 cm) tørrer med køkkenrulle. Bring vandet i kog i en gryde. Kom kødet i, når vandet koger skummes det godt af. Tilsaæt salt og peber og kog kødet ca. 30 minutter.

Tilsæt kartoflerne og gulerøder. Kog ved svag varme i 10 minutter.

Tilsæt asparges - minus hovederne - og kog et par minutter.

Tilsæt mælk. Bring det igen i kog.

Rør en smørbolle af blødt smør og hvedemel. Læg den ned i væsken i gryden og kog i nogle minutter til smørbollen er opløst. Rør derefter i retten.

Tilsæt ærter og aspargeshovederne og kog et par minutter.

Smag retten til.

Server med klippet dild.





karakterer:
Opskriften er vist 96890 gange,
og udskrevet 6545 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7031 (1674 kcal)
KJ pr. Pers. 1757 (418 kcal)
Vægt ialt 2249 gram
Vægt pr. Pers. 562 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 312 KJ (74 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 8.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-16 09:41:36
Laved denne ret dog med fersk skinke kød i tern som jeg lage 3 timmer i saltlage (1l vand 40g salt 20g sukker, chilli, lauerbærblade, og koriander.) og derefter svitsede på panden. jeg brugte frosne ærter 600 gram ikke 150, som jeg først varmede i mikrobølge ovnen. og så brugte jeg sødmælk istedet for letmælk. det smagte fantastisk.

  -   2008-05-16 09:34:19
skøn forårsgryde. M.V.H Kate