Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Filet Royal med kål i kål, bagte tomater og kartoffelpuré

Filet Royal med kål i kål, bagte tomater og kartoffelpuré, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
600 g.Filet Royal
1 spsk.olivenolie
 frisk rosmarin
2 fedhvidløg
 salt
 peber
 
 Bagte tomater:
4 tomater
 frisk timian
0.5 tsk.sukker
 salt
 peber
1 tsk.olie
 
 Gratineret kartoffelpuré:
1000 g.bagekartofler ca 6 stk.
1 dl.letmælk
 salt
 peber
1 spsk.rasp
20 g.smør
 
 Kål i kål:
200 g.rosenkål
1 spidskål
20 g.smør
2 spsk.hvedemel
1 fedhvidløg
1-1.5 dl.bouillon
1-1.5 dl.fløde 13
 salt
 peber
 
Opskrift:
Bagte tomater
Skær tomaterne i halve, drys med timian, sukker, salt og peber og dryp med olie. Stil fadet i ovnen ved 125 grader i 1 time.

Gratineret kartoffelpuré
Skræl kartoflerne og kog dem i en gryde med vand uden salt. Når de er helt møre, hældes vandet fra, og de moses med varm letmælk. Smag til med salt og pe-ber. Kom kartoffelpuréen i et ovnfast fad, drys med rasp og dryp med smeltet smør. Stil fadet i ovnen ved 250 grader til raspen bliver flot gylden. Hold øje med at puréen ikke bliver for mørk.

Kødet
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en gryde ved god varme. Brun hurtig kødet på alle sider sammen med en kvist rosmarin og hele hvidløg. Krydr med salt og peber og tilsæt ½ dl vand. Steg kødet under låg ved svag varme i ca. 30 minutter - vend kødet efter 15 minutter. Brug et stegetermometer så kødet bliver perfekt. Centrumtemperaturen skal være 60-65 grader. Ved 60 grader er kødet svagt rosa - ved 65 er det lige netop gennemstegt. Evt. sky kommes i kålen. Skær kødet i ½-1 cm tykke skiver.

Kål i kål
Pil rosenkålene ud i enkeltblade. Kog de otte yderste blade af spidskålen i letsaltet vand, til de er knap møre - har bid. Smelt smørret i gryden, tilsæt mel og pres hvidløget heri, tilsæt bouillon, evt. sky fra kødet og fløde. Kog det godt igennem og smag til med salt og peber. Vend rosenkålsbladene i saucen, så bladene stadig har bid.

Lav fire skåle af spidskålsbladene og kom rosenkålen deri. Gem lidt af saucen, den bruges som en streg på tallerkenerne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 8317 gange,
og udskrevet 150 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu