Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Filet Royal i svinenet med forårsgrønt i fynsk rygeost

Filet Royal i svinenet med forårsgrønt i fynsk rygeost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
5-600 g.Filet Royal
 salt
 peber
1 svinenet
25 g.smør
4 skivertyktskåret bacon
 
 Rødvinsreduktion:
1 spsk.olie
1 gulerod
1 æble
1 rødløg
 timian
3 fedhvidløg
0.5 dl.balsamico eller rødvinseddike
0.5 fl.rødvin
5 dl.lys svinesuppe eller kyllingesuppe
 
 Forårsgrønt:
4 majroer
1 spidskål
12 grønne asparges
1 citron
 ramsløg eller purløg
10 g.smør
 salt
 peber
20 g.smør
0.25 fynsk rygeost af sødmælk 40+
 


Tilbehør:
Nye kartofler
Opskrift:

Rødvinsreduktion:
Svits gulerødder, æbler og rødløg skåret i 1-2 cm store stykker. Tilsæt timian, hvidløg og balsamico og lad det koge ind til karamel. Tilsæt rødvin og lad det koge ind til en fjerdedel. Tilsæt suppe og lad det koge ind til tynd sirup. Si det. Kan gemmes i køleskab i en uge. Skal have stuetemperatur ved servering.

Kødet:
Bestil Filet Royal og svinenet hos slagteren et par dage i forvejen. Dup Filet Royal tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Pak kødet ind i svinenet, se foto. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun kødet på alle sider. Læg kødet i et ildfast fad og sæt det midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege ca. 30 minutter. Brug et stegetermometer, centrumtemperaturen skal være 55-58 grader. Tag kødet ud af ovnen, pak det i stanniol og lad det hvile i ca. 20 minutter. Skær kødet i 2-3 cm tykke skiver ved servering.

Steg baconen sprød på en pande.

Forårsgrønt:
Skræl majroerne og del dem i 4-8 både. Skær spidskålen i fire eller otte både, afhængig af kålens størrelse. Del aspargesene i tre stykker.

Riv citronskal af en kvart citron. Snit ramsløg eller purløg fint.

Kog ½ l vand med 10 g smør, salt og peber. Kom først majroerne i. Tilsæt spidskål efter et par minutter. Tilsæt asparges efter 1 minut. Kog 3 minutter. Mærk i aspargesene med en kniv om de er næsten møre. Hæld vandet fra. Kom de 20 g smør i. Tilsæt revet citronskal. Rør rygeosten i grøntsagerne – der må gerne være klumper af rygeost i retten. Smag til med ramsløg eller purløg.

Tips:

Ramsløg findes i naturen om foråret. De kan ikke købes, så man må selv ud og finde dem. Smager som en blanding af purløg og hvidløg.

I stedet for rygeost kan tilsættes en olie-eddike marinade




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 8441 gange,
og udskrevet 87 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu