Svinefilet med bønner og baba ganoush

Svinefilet med bønner og baba ganoush, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.udbenet svinefilet med fedtkant og snøret fast
1 spsk.hakket frisk mynte
1 spsk.hakket frisk rosmarin
1 spsk.hakket frisk persille
 salt
 peber
1 spsk.olivenolie
 
 Baba ganoush:
3 auberginer
1 citron, saften heraf
1 fedhakket hvidløg
1 god håndfuld bredbladet persille
 lidt chili
2-3 spsk.tahina pasta (sesampasta)
 
 Bønner:
300 g.grønne bønner eller snittebønner
30 g.smør
1 dl.smuttede flagede mandler
1 fedfinthakket hvidløg
 
Opskrift:
Bag auberginerne i ovnen, efter at de er prikket med en gaffel, i ca. 30 min. ved 220°. Afkøl dem og flæk dem. Lad vandet dryppe af, og skrab kødet ud af auberginerne.

Kom det i en blender sammen med resten af ingredienserne til baba ganoushen, og purer til en ensartet masse, der stilles koldt.

Rul svinefileten i hakkede krydderurter, salt og peber og olie. Sæt stegen i ovnen ved 220° og steg den i ca. 20 min., skru ned og steg videre i 20 min. ved 180°, til det er rosa indeni.

Et stegetermometer skal vise 58°, når stegen tages ud af ovnen, hvorefter det vil stige yderligere til 65°.

Mens stegen er i ovnen, snittes bønnerne og blancheres i kogende vand med salt i 3 min. Smelt smørret i en pande, og sauter mandlerne heri, til de begynder at tage farve.

Kom så bønner og hvidløg ved, og lad det småstege, til det dufter lifligt af hvidløg.





karakterer:
Opskriften er vist 14888 gange,
og udskrevet 232 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu