Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bison med kartoffel/aubergine og karry ( Bison steg med kartoffel/aubergine puré og karry )

Bison med kartoffel/aubergine og karry ( Bison steg med kartoffel/aubergine puré og karry ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Bisson - Bison

Ukendt oprindelseslandKilde : Dansk Bison Forening

Indsendt :





Ingredienser:
700 g.mørt Bison kød
 
 Kartoffel/aubergine puré med karry:
2 auberginer
1 helt hvidløg
2 bagekartofler
0.5 bdt.bredbladet persille
0.5 spsk.karry
 Groft salt til bradepanden
 
 Syltede gulerødder i spidskommen
 og citron:
500 g.gulerødder
1.5 citron økologisk
2 spsk.spidskommen
1 dl.olivenolie
1 fedhvidløg
 
2 dl.sødmælks yoghurt
 


Opskrift:

Brun Bison kødet af på en varm pande på alle sider. Steg det i ovnen på en rist ca. 25-30 min. ved 150 gr. Kødet har meget korte fibre, hvilket betyder, at man skal være varsom med temperaturen. Vend kødet, når halvdelen af stegetiden er gået, også selv om det er en varmluftsovn. Dræn yoghurten ved at hælde den i et kaffefilter og lad den stå i ca. 1 time til den tykner let. Læg auberginer, hvidløg og kartofler på en bradepande med lidt groft salt i bunden. Bag dem i ovnen ved 150 gr., til de er møre (hvidløg og auberginer i ca. 15-20 min. og kartoflerne i ca. 35-45 min. alt efter størrelsen). Flæk auberginerne og skrab kødet ud med en ske. Skær bunden af hvidløget og pres hvidløgsmosen ud med hånden - smid skallen væk. Fjern skrællen fra de bagte kartofler og kom dem i en foodprocesser sammen med auberginkødet og hvidløgsmosen. Kør et par gange på pulsknappen til en grov puré. Skyl persillen og hak den groft, vend den i puréen og smag til med citronsaft, salt, peber og karry. Skræl gulerødderne og skær top og bund af. Kog dem næsten møre i vand med 1 spsk olie og salt. Tag gulerødderne op og skær dem i passende stykker. Riv citronskallen på et rivejern og pres saften. Pil hvidløgsfedet og riv også det. Kom resten af olien i en gryde og tilsæt spidskommen, citronsaft, revet citronskal og det revne hvidløg. Lad det simre et minut. Tilsæt gulerødderne og varm dem godt igennem til krydderierne hænger på gulerødderne. Smag til med salt og peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 10853 gange,
og udskrevet 200 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu