Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalv ovnstegt i ildfast fad (Veal Giuvetsi )

Kalv ovnstegt i ildfast fad (Veal Giuvetsi ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvesmåkød - Skært kalvekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :





Ingredienser:
1200 g.skært kalvekød
1 ds.fint hakkede tomater
1 hakket løg
3 fedhvidløg fint hakket
1.25 dl.olivenolie
1.25 dl.rød vin
2 Laurbærblade
2.5 dl.bouillon kalv el. grøntsager
1 tsk.sukker
1 duskfrisk Basilikum
3.75 dl.Orzo pasta (Byg pasta)
 Citronsaft
1.25 dl.revet Kafalotyri ost eller parmesan ost
 Middelhavssalt
 frisk malet peber
 


Opskrift:

Skær kalvekødet i 8 stk. og skyl det i koldt vand. Tør det i køkkenrulle. Put kødet, 1 spsk. Olivenolie, og citronsaft i en skål. Rør det rundt, og sæt det til side.

Sautér løg, hvidløg til de er bløde (klare). Tilsæt kødet, salt og peber, og sautér videre i ca. 10 min. til kødet er brunet

Tilsæt de hakkede tomater, basilikum og sukker. Lad det under omrøring simre i 15 min. Tilsæt derefter vin og lad det hele småsnurre i en times tid – til kødet er mørt.

Kog godt 1 litter vand, og rør Orzo pasta i til forkogning i 5 min. Tag ½ litter af pasta vandet og bland med kødsuppen

Hæld Orzo pastaen op i et dørslag eller si, og hæld den derefter under omrøring i tomatsaucen.

Brug 4 Giovetsi (ildfaste portions fade / skåle), og læg 2 stk. kogt kalvekød i hver, som ”toppes” med den forkogte Orzo pasta til skålen er ca. ½ fuld. Fyld derefter godt 1 dl. af bouillonen i hver, og fordel derefter resten af tomatsaucen i skålene.

Dæk hvert fad / skål med folie, og sæt dem på en bageplade i 25 min. Eller indtil væsken er absorberet af Orzo pastaen. Lige før de er færdige fjernes folien, og retten drysses med Parmesan el. Kefalotyri ost og “bager” videre i 8 min.

Serveres meget varmt med yderligere revet ost som tilbehør.

Græsk Rosé elle Rødvin anbefales til retten.

Tips:

Kefalotyri
Hård ost med helt tæt bygning med få jævnt fordelte uregelmæssige huller. Smagen er mild, letsyrlig, salt og med smag af fedtspaltning.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 19012 gange,
og udskrevet 447 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

vinbonden  -  2008-09-16 17:27:56
Orzo hedder også kritharakia i grækenland og kan købes i enkelte supermarkeder og i græske specialbutikker og til retten duer det ikke med nudler !! og spagetti der ikke har den rigtige smag


Vibeke  -  0000-00-00 00:00:00
glæder mig til at "gensmage" retten - men der mangler lige lidt kanelstand


Per  -  0000-00-00 00:00:00
med 200 gram kød til hver så burde der være nok til 6 personer her


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Orzo pasta, eller orza pasta er små rislignende pasta, rislignende - kan købes i OBS - alm. spaghetti kan bruges, men IKKE makaroni


Birthe Andersen  -  0000-00-00 00:00:00
meget lækker vintermad