Zigeuner andesteg (Stegeso)

Zigeuner andesteg (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 and
2 grønne peber
4 tomater
 persille
 mild paprika
 salt
 hvedemel
 
Opskrift:
Gnid den rensede and ind- og udvendig med salt og paprika. Kom et stort bundt persille i anden. Sæt vinger og lår fast med kødpinde og læg anden i den gennemfugtede stegeso. Skær stilk og et stykke af de grønne pebere, så de kan renses for frø og frøstol. Kom i stedet for 1 tomat i hver peber og sæt stilken på igen. Hold dem evt. fast med en kødpind. Stil peberne i hvert sit hjørne af gryden.

Steg anden ved 250 grader i ca. 1 ¾ til 2 timer alt efter andens størrelse

Hæld skyen fra, tag peberne op og efterbrun anden nogle minutter i gryden uden låg ved grill eller stærk varme, så den bliver knasende sprød. Den er blevet køn brun under selve stegningen. Skum fedtet af skyen og jævn den ganske lidt. Den må ikke virke som almindelig dansk brun sauce, men den kan godt farves lidt med kulør.

Til denne krydrede and passer det godt med løse ris, helst kogt med safran, så de er knaldgule og smager mere spændende end den almindelige løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 14539 gange,
og udskrevet 323 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2006-12-16 13:53:29
rigtig god