Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bålkartofler

Bålkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1000 g.skrællede bagekartofler i store tern
150 g.zittauerløg i både
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
50 g.smør
 
6 aluforme (a ca. 4 1/2 dl)
 


Opskrift:

Fordel kartofler, løg, salt, peber og smør i aluformene. Pak formene godt ind i alufolie og stil dem i bålets gløder. Lad bålkartoflerne bage i ca. 25 min. eller til kartofler og løg er møre.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (12 stemmer)

Opskriften er vist 35033 gange,
og udskrevet 1296 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lise Høyrup  -  2009-06-10 18:31:30
Denne opskrift er jo ikke særlig miljøvenlig. Al den alufolie, der er 1000 år om at blive nedbrudt! Pak i stedet kartoflerne ind i skræppeblade eller rabarberblade, eller i mangle af disse læg dem lagvis med f.eks. skvalderkålblade og så nogle klatter smør efter smag ved fx. med hvidløg, peberrod, persille. Det smager virkelig lækkert. Børn kan for det meste også godt lide dem. Samme metode kan bruges til kød. Bladene skal selvfølgelig være grundigt skyllede og ikke giftige. Det hele kan lægges i en meget tykbundet bålgryde med låg, så dampes det og behøver ikke væde. Der skal være gløder, ikke flammer. Bagetid for mindre kartofler ca. 40 min afhængigt af mængde af gløder.


  -  0000-00-00 00:00:00
og bag dem på en rist i folie


Nønne Lønne  -  0000-00-00 00:00:00
Alle grøntsager kan bages på denne vis! Man kan også blot lave foliepakker hvis man ikke har aluforme. Smør kan erstattes med olie. Tilsæt evt. lidt urtesalt eller friske krydderurter.