Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gåsesteg ( Stegeso )

Gåsesteg ( Stegeso ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Gås hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 lille gås
 salt
150 g.svesker
3-4 æbler
 evt.sukker
 hvedemel
 kulør
 
Opskrift:
Gnid den rensede gås ind- og udvendigt med salt. Kom de udblødte svesker og rå æblesnitter i gåsen. Tilsæt evt. lidt sukker, hvis æblerne er meget sure. Sæt lår og vinger fast med kødpinde og luk for fyldet. Læg gåsen i den gennemfugtede stegeso. Steg gåsen i 2 til 2½ time ved 250 grader. Stegetiden er afhængig af gåsens størrelse. Hæld skyen fra, skum fedtet af og jævn den. Smag saucen til. Brun gåsen gylden i gryden uden låg i 5 minutter ved grill eller stærk varme, så skindet bliver knasende sprødt. Gåsen er blevet køn brun under selve stegningen. Spis hvide og brunede kartofler, rødkål, rødbeder og ribsgele til gåsen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 20821 gange,
og udskrevet 401 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jens  -  2020-02-05 21:40:15
Hvad med langtidsstegning i Rømertopf. Min erfaring er, at langtidsstegning ved væsentlig lavere temperaturer end 250 grader langt er at foretrække.