Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksetykkam med kartoffelgratin

Oksetykkam med kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.oksetykkam
30 g.fedtstof
2.5 dl.vand
 groft salt
 peber
4 porrer
 
 Kartoffelgratin:
1000 g.store kartofler
2 løg
1 tsk.groft salt
1 tsk.hvid peber
0.5 tsk.revet muskatnød
5 dl.Mornay sauce
 
Opskrift:
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Brun kødet på alle sider. Hæld vand ved. Drys salt og peber på og lad det stege i ca. 1 time. Rens porrene og skær dem i 10 cm. lange stykker. Tænd ovnen på ca. 200 C. Pil løgene og skær dem i terninger. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. ½ cm. Skyl kartoffelskiverne og tør dem af med køkkenrullepapir. Læg kartofler, løgterninger og krydderier lagvis i et ovnfast fad. Hæld mornay saucen over og bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time. Kom porrene ved kødet og lad det stege ca. endnu en time. Tag kødet op af gryden og lad det stå tildækket i ca. 15 min. før der skæres af det. Smag stegeskyen med porrene til. Servering: Skær kødet for og server det med kartoffelgratinen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 23379 gange,
og udskrevet 850 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu