Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marineret oksemørbrad

Marineret oksemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marineret oksemørbrad, billede 4 Marineret oksemørbrad, billede 1 Marineret oksemørbrad, billede 2 Marineret oksemørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksemørbrad
 salt
 smør
 olie
1000 g.grønne bønner
100 g.valnøddekerner
 
 Marinade:
½ flasketør rødvin
1 dl.olivenolie
2 fedhvidløg
2 tsk.tørret rosmarin
1 tsk.sorte peberkorn
 


Opskrift:

Rens mørbraden for hinder og eventuelle sener. Læg den i en kraftig plastpose med tør rødvin, olivenolie, snittet hvidløg, rosmarin og peberkorn. Læg posen i køleskabet 4-6 timer og vend den et par gange.

Afdryp mørbraden og brun den i smør og olie i en stor stegegryde eller sauterpande. Drys kødet med salt. Hæld fedtstof fra, dæmp varmen og tilsæt siet marinade. Lad mørbraden småsnurre under låg ca. 20 minutter, tag den op og læg den tildækket 30-40 minutter. Kog skyen ind til ca. 2 dl. Damp bønnerne lige netop møre i letsaltet vand. Skær mørbraden i ret tynde skiver og anret dem kolde eller lune med varme bønner og valnøddekerner. Hæld den varme sky rundt om kødet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (32 stemmer)

Opskriften er vist 98764 gange,
og udskrevet 2785 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Conny  -  2010-05-08 23:04:32
Til Tommy Brug i stedet stegetermometer sat ind i midten af mørbraden. Når den viser 55-58 gr. er den perfekt, og tages ud og hviler max. 10-15 minutter, imens de nye kartofler koges færdige, grill gerne hvide eller grønne asparges - omsvøbt med een baconskive (på eftervarmen i ovnen ca. 10 min.)


Bjørn  -  2006-12-29 12:33:30
Til Tommy: Stegetiden er ikke så meget afhængig af vægten, som af tykkelsen på stegen! Ob mørbrad er jo ikke så omfangsrig..


Michael  -  0000-00-00 00:00:00
???? En sådan mørbrad skal sa laves rigtigt på en webergrill (under låg) det bliver den rigtig lækker af, efter bruning i ca. 5-10 min lægges den på inddirekte i ca. 40-50 min ca. 60 grader. super - men læs mere på www.weber.dk


Tommy  -  0000-00-00 00:00:00
20-40 min. lyder ikke af ret meget tid, hvis der er 2kg kød.


  -  0000-00-00 00:00:00
Der burde gøres mere ud af lækkert tilbehør!