Kasserolle (pot-au-feu)

Kasserolle (pot-au-feu), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.oksekød-skank tværreb eller bryst marvben
150 g.magert røget flæsk
250 g.gulerødder
3 porrer
1 lille selleri
1 lille hvidkålshoved
3 løg
2 fedhvidløg
 Salt
 
Opskrift:
Laurbærblad, persillekvist, selleriblad, timiankvist i buket, det franskmændene kalder bouquet garni.

I gamle dage brugte man mange timer på tilberedningen af kasserolle retter.

En stor gryde fyldes med et par liter vand. Kød og marvben bringes i kog sammen med løgene, krydderbuketten og evt. Salt. Gryden koger et par timer ved svag varme og skummes et par gange. Grønsagerne kommes ved med undtagelse af kålhovedet, som skæres i kvarter og blancheres et par minutter med kogende vand og lidt salt. Så øses et par kopper bouillon fra gryden over i en kasserolle og kålen koges mør her. Flæsket koges for sig selv og er klar på fem kvarter til halvanden time. Oksekødet skal koge i mindst tre timer før det er mørt.

Suppen affedtes og serveres som klar bouillon. Grønsagerne anrettes med kogte kartofler. Fingersalt og dijonsennep gives til.





karakterer:
Opskriften er vist 12546 gange,
og udskrevet 223 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu