Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gulerodssuppe med flødeost

Gulerodssuppe med flødeost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : STJERNE

Indsendt :


Gulerodssuppe med flødeost, billede 4 Gulerodssuppe med flødeost, billede 1 Gulerodssuppe med flødeost, billede 2 Gulerodssuppe med flødeost, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
10 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Bouillonterning, grøntsag 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
4 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

2 store løg skæres i skiver og svitses i lidt smør. Vandet, grønsagsterningerne og gulerødderne tilsættes. Suppen smages til med salt og hvid peber og til slut koges den op og flødeosten tilsættes.

Tips:

Tilbehør: Pølsehorn (Suppen er meget nem at lave og smager vidunderligt!)







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (80 stemmer)

Opskriften er vist 124848 gange,
og udskrevet 3247 gange.


Energi:
KJ total 4089 (973 kcal)
KJ pr. Pers. 1022 (243 kcal)
Vægt ialt 1945 gram
Vægt pr. Pers. 486 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 210 KJ (50 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 3.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lis A.  -  2017-11-13 18:45:43
Vi bruger tit denne opskrift. Den er både hurtig og dejlig nem og uden fiks fakserier og mærkelige ting man normalt ikke bruger. Vi bruger også pikant ost. I dag kom der også snittet spidskål i.


Helle  -  2016-03-03 10:57:05
Jeg blendede også suppen og tilsatte både flødeost og en stor skefuld creme fraise 38%


Marianne   -  2016-01-27 12:51:00
Har kendt denne gode opskrift i mange år. I dag serverer jeg rugbrødscroutoner ristet i olivenolie og hele smuttede mandler til. Uha 😃


Mathias  -  2015-10-17 08:59:30
Prøv med halvt gulerødder og halvt rødbeder! - giver en lækker smag og en super flot farve. Kunne forestille mig at børn også ville synes det var sjovt med en blodrød 'dracula-suppe' ;)


Mette  -  2012-04-26 19:01:15
Fantastisk god suppe! Jeg er ellers ikke så meget til gulerodssuppe, men denne er skøn. Jeg brugte 100 g naturel og 100 g pikantost og tilsatte desuden en sød kartoffel. Superlækkert:P


Nanna  -  2012-03-17 13:08:46
Tilføj frisk chili og ingefær, så giver det lige lidt ekstra bid :)


Johnny  -  2012-03-14 18:21:27
Riv gulerødderne og brug pikant ost,det er en sikker vinder


Inge V.  -  2011-12-12 13:59:48
Super nem og hurtig opskrift, der giver en dejlig cremet suppe. Anvendte pikantost.


RJ  -  2011-10-25 20:14:49
Kan suppen fryses?


Marlene 1979  -  2011-10-12 17:09:26
Så nem og hurtig:-) super til børnefamilien:-)


Lunalee  -  2011-10-11 15:27:32
Smager skønt. Jeg valgte at putte de revet løg i imens det kogte, på den måde spare jeg lidt på fedtet. ;)


Bitten  -  2011-02-11 17:08:30
Vi serverer altid suppen med hvidløgsflutes.....især når vi er forkølede....det er ren helbredelse !


HisDancer  -  2010-12-02 14:14:29
Smager rigtig dejligt og giver lidt mere fylde, hvis man kommer små kyllingestykker i :)


  -  2010-10-02 12:18:21
Prøv med pikantost...det er bare super lækkert!


lorensen  -  2010-08-31 10:44:14
suppen er rigtig god,men jeg bruger flere gulerødder og kalveboulion i stedet for grønsagsterning og rejeost uhm, prøv det venlig hilsen


Kristian  -  2010-04-24 14:42:09
@ Bianca: Jeg bruger i hvert fald Philadelphia med succes. Jeg har også prøvet med fast flødeost (revet). Det sidste er ikke helt ligeså godt, men kan sagtens bruges, og i så fald skal suppen i hvert fald blendes. Jeg blender desuden altid denne slags supper.


  -  2010-04-24 11:29:26
Hvis retten serveres som hovedret, kan der med stor fordel tilsættes et par store kartofler - (behandles som gulerødderne), hvis den skal give mere fylde i maven.


Hanne  -  2010-04-08 17:57:58
Suppen bliver ekstra delikat hvis man tilsætter fint snittet porre, og anretter suppen med sprødstegte bacontern på toppen.


  -  2010-03-02 17:44:45
Suveræn god suppe.... kommer dog lidt flere gulerødder i.


  -  2009-08-30 15:23:13
Det er en helt fantastisk suppe!


  -  2009-08-18 14:09:04
De skal skærs i tern og koges sammen med vand og buillon, derefter blendes og sidst røres osten i


dorte  -  2009-03-12 17:06:53
Der står 4 store gulerødder, skal de hele i retten eller skal de rives????


Camilla  -  2008-08-31 19:45:48
Variant af en af mine absulutte yndlingssupper! Den er SÅ lækker, at selv ungen på 7, der ellers rynker på næsen af det meste, eeelsker den! Gav den også en tur med stavblenderen, men det er mere for syns skyld. Mums med mums på!


  -  2007-11-16 18:03:52
Suppen bliver bedst hvis man blender den (evt. med en stavblender) inden man putter flødeosten i. Put flødeosten i i små "tern" og pisk suppen med et piskeris. Så bliver den godt cremet. Og brug langt flere gulerødder


Gitte  -  2007-09-17 15:40:32
Flødeost natural - helst en "fed" én


Maria  -  2007-03-06 20:28:28
Det smager godt med karse på, og det ser også lidt flot ud. Man kan også skifte flødeosten ud med gedeostflødeost, det giver en lidt pikant smag.


Bianca  -  0000-00-00 00:00:00
Lyder virkelig lækker, men hvilken slags flødeost bruger man? En Philadelphia type? Og skal suppen ikke blendes?


Sanne Johasne  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækker suppe, som er blevet en af mine favorit retter


Loise Haagensen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg lavede denne suppe til en stor familie fest som forret får harer... den var en sikker vinder de elskede den.... tak knus L