Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice











Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce

Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelever

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt :


Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce, billede 4 Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce, billede 1 Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce, billede 2 Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
500 gram Kalvelever
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Kulør
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Løgene halveres og skæres i skiver. Steges bløde i olien i 5 minutter. Tag dem fra og hold den varme i ovnen (150 grader C. alm. ovn).

Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 0.5 cm. tykke. Bland mel med salt og peber. Vend leveren i heri.

Steges på panden 5-6 minutter på hver side. Tages af og holdes varm.

Sauce:
Mel drysses på panden og kogevand hældes på, piskes godt igennem og spædes til med piskefløde. Farves med kulør og smages til med salt og peber.

Serveres med de bløde løg ovenpå, kartofler, sauce og agurkesalat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (73 stemmer)

Opskriften er vist 257609 gange,
og udskrevet 6424 gange.


Energi:
KJ total 11582 (2757 kcal)
KJ pr. Pers. 2895 (689 kcal)
Vægt ialt 2527 gram
Vægt pr. Pers. 631 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 458 KJ (109 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 10.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Palle  -  2020-05-08 09:59:00
Leverskiver, minimum 1 - 1,5 cm


Per  -  2019-07-20 15:57:07
Det er da virkeligt synd at ødelægge en dejlig lever, ved at skære den ud i 0,5 cm. tykkelse = 5 mm. og derefter stege den i 5-6 min. Men er uden tvivl velegnet som skosål, ret lige opskriften til Venligst Per


Brian  -  2018-12-14 14:33:56
Leveren lægges i mælk og portvin natten over( virker i Sydafrika), så er selv jeg til lever, steges efter forskriften 1-2 min på hver side.


Johnni Damberg   -  2018-07-31 14:06:43
Kalve /kvie lever skal steges som en mør steak, hård varme 1 til 2 min hver side,hvile 5mim. skal være lyserød i midten, så er den perfekt stegt..


Birgit Skipper  -  2018-02-02 17:55:57
Steg løgene på panden,lægges til side.Brun leveren som er vendt i mel med peber og salt så de lige tager farve.Læg levere stk.taglagt i et ildfastfad læg de bløde løg over læg tynde skiver bacon over.sættes i ovnen 18o gr.ca.2o min.rist champingong sammen med lidt af de bløde løg på panden kom kartoffelvand ved fløde og konsentreret tomatketcup koges op serveres med kartoffelmos og rødbeder.


Connie Chleve  -  2017-10-22 17:48:41
Er en a de retter jeg nyder mest gennem hele min barndom og stadig


Morten A  -  2017-06-06 18:56:40
Det er bare guf og det er bare super sundt...!!!


Erik Søgaard  -  2016-02-10 11:41:36
Jeg køber en hel Leve, rens og skær den i forskellige skiver, kom Mel i en Skål og vend stykkerne der i, brunes i en høj Pande på begge sider, tilsæt nu ca. en halv litter vand tilsat en Grønsagsterning og kom kulør ved. Nu er det kun fantasien der for grenser for hvad Krydderi der kan tilsættes, jeg bruger mange Krydderier. Ta et stykke op og skær det igennem for at se om det er stegt. Ta Leverstykkerne op og lav en Meljævning til sovsen og kom Leveren deri igen. Bløde løg dertil, det er aldrig tørt når det laves sådan. Tilsæt evt. Fløde.


Michael  -  2015-11-19 17:05:07
Stege tiden for så tynde lever skiver er alt for lang. Det ender op som såle lædder. Et par minutter i alt er mere end rigeligt.


eik  -  2015-06-05 21:37:56
Har aldrig brudt mig om lever. Efter denne opskrift er den i min egen kogebog. Stort tak og 10 herfra


Shc  -  2015-05-18 10:40:18
Til lever bruger jeg en ANELSE (meget lidt) kanel. Det er rigtig godt.


Henry  -  2015-03-31 07:39:00
Leveren skal IKKE stege 5 til 6 minuter paa hver side saa bliver den tor og kedelig MAX 3 minuter


  -  2013-02-20 19:03:26
hvis skiverne ikke er tykker så skal de da kun steg 3 min. på hver side


Mogens  -  2013-01-05 05:25:32
Husk en god Dijon sennep der til. Prøv at købe et helt stykke og braiserer det efterfulgt af 50 min ved lavt blus i tør vermut. Kog fonden af med piskefløde og mel.


lise  -  2012-03-28 10:31:46
Jeg vender altid leverskiverne når de begynder at "bløde", de må endelig ikke stege for længe, så kan de blive hårde.


jens j.  -  2011-11-16 14:02:55
Jamen lever smager jo altid godt, jeg bruger dog også at svitse nogle brune markchampion der blandes med løgene. Så er den dér!


Louise Stender  -  2011-02-16 19:40:10
Super opskrift. Brugte den på kokkeskole og fik af vide at min lever var perfekt :) stegede dog kun 2-3 minutter på hver side :)


pia oesten  -  2010-07-10 08:29:16
Rigtigt laekkert saadan skal lever laves mums.