Bourgognegryde
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie. Tag dem op og læg dem i ovnfast fad.
Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet. Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det. Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på. Sættes i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning. Brun skalotteløgene i 1 spsk smør og 1 spsk sukker. hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre. Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron. Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til. Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 45549 gange,
og udskrevet 1115 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (8 stemmer) |
|
Kommentarer annd79 - 2012-08-21 17:17:08 uhmmm... Lækkert den ret her skal jeg lave imorgen! Glæææder mig :)) bettina - 2008-04-08 12:03:26 meget lækker ret, tager noget tid er derfor god i weekenden. er god uden krydderbuket også. Krydderbuket: kan bestå af mange ting f.eks. timian,basilikum, rosmarin og merian i denne ret : timian og rosmarin oh evt. laurbærblad. Irene - 2005-01-01 01:01:01 Krydderbuket?! Lars (Lionizer) - 2005-01-01 01:01:01 Retten bliver fin med 12 skalotteløg istedet for 20. Jeg foreslår ris istedet for kartofler. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne