Bourgognegryde

Bourgognegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bourgognegryde, billede 4 Bourgognegryde, billede 1 Bourgognegryde, billede 2 Bourgognegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.skært oksekød i tern
100 g.magert stribet flæsk
 olie
 smør
 hvedemel
 salt
 peber
 
1 Løg stort
1 Porre
2 Gulerødder
1 fedHvidløg
 salt
1 Krydderbuket
5 dl.Bourgogne rød
3 dl.Bouillon
 
 meljævning
 
20 Skalotteløg
1 spsk.smør
1 spsk.sukker
0.75 dl.rødvin
 
250 g.Champignon
 smør
 citronsaft
 
 Pynt:
 persille
 
Opskrift:
Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie. Tag dem op og læg dem i ovnfast fad.

Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet. Drys med salt & peber.

Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det. Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på. Sættes i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn i 1 time.

Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning.

Brun skalotteløgene i 1 spsk smør og 1 spsk sukker. hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre.

Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron.

Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til. Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 45549 gange,
og udskrevet 1115 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-21 17:17:08
uhmmm... Lækkert den ret her skal jeg lave imorgen! Glæææder mig :))

  -   2008-04-08 12:03:26
meget lækker ret, tager noget tid er derfor god i weekenden. er god uden krydderbuket også. Krydderbuket: kan bestå af mange ting f.eks. timian,basilikum, rosmarin og merian i denne ret : timian og rosmarin oh evt. laurbærblad.

  -   2005-01-01 01:01:01
Krydderbuket?!

  -   2005-01-01 01:01:01
Retten bliver fin med 12 skalotteløg istedet for 20. Jeg foreslår ris istedet for kartofler.