Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Siciliansk kartoffelgryde

Siciliansk kartoffelgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Siciliansk kartoffelgryde, billede 4 Siciliansk kartoffelgryde, billede 1 Siciliansk kartoffelgryde, billede 2 Siciliansk kartoffelgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
600 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
150 gram Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
1 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Varm først olivenolien op i en tykbundet gryde. Steg de finthakkede løg heri, til de bliver klare.

Så tilsætter du kartofler i 0.5 cm. skiver, hvidløg i tynde skiver, peberfrugt og fennikel i tynde strimler. Krydr let med salt, og steg grønsagerne et øjeblik under omrøring.

Tilsæt champignoner i skiver og tomater. Krydr igen med salt, peber og 2 spiseskefulde basilikum og 2 spiseskefulde persille. Bland det hele godt. Så lader du kartoffelretten braisere under låg i 60 minutter ved svag varme.

Rør rundt nu og da. Der skal udvikle sig tilstrækkeligt med væde til, at det ikke er nødvendigt at tilsætte væske.

Smag til med salt og peber, og rør resten af den findelte basilikum i.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (22 stemmer)

Opskriften er vist 78591 gange,
og udskrevet 2157 gange.


Energi:
KJ total 6393 (1522 kcal)
KJ pr. Pers. 1598 (380 kcal)
Vægt ialt 2339 gram
Vægt pr. Pers. 584 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 273 KJ (65 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 9.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kv  -  2011-06-20 21:08:43
Det er lige omvendt med rapsolie og olivenolie. Faktisk er rapsolie en olie der kun tåler op til 40 grader hvor olivenolien kan tåle op til 170. Hvis man skal bruge olie af en slags, så er smør, kokosolie eller palmeolie at foretrække. Becel, margarine og andet bras ødelægges af de høje temperaturer og bliver til transfedtsyrer istedet.


  -  2011-04-04 13:48:55
her fik vi den, uden fennikel, da jeg ikke kan lide det, og så brugte jeg små halve, uskrællede kartofler i (det ser flottere ud, og de koger ikke ud til mos). det smagte FANTASTISK godt! man behøver ikke kød til, det er en rigtig god vegetar ret! men hvis man vil, kan den sagtens bruges som tilbehør til noget kød. jeg gir den 9


Regitze  -  2011-01-22 09:41:29
Prøvede uden fennikel og basilikum. Super lækkert!


Christine  -  2008-11-14 17:48:44
Ligner noget man lavede i hjemkundskab.


sus.m  -  2008-09-25 20:13:04
Her synes vi, at den er en absolut livret! Her bliver spist igennem.... Jeg tilføjer 2 grøntboullion-terninger, ca 50 gram danablue (som smelter og krydrer skønt) og tofu i tern. Så er det et komplet vegetar måltid. Skønt! 10 herfra.


søren  -  2008-03-04 13:37:05
nu forholder det sig sådan at olivenolie ikke kan klare ligeså høje temeraturer, dog synes jeg olivenolien smager bedre i den her ret iforhold til raps.


Suzanne Bøgelund  -  2007-11-27 07:34:46
super lækker kartofelgryde, egnet f.eks. til frikadeller


Mie  -  2007-11-12 01:43:38
Den skal prøves... Dog skal jeg lige tilføje at det er bedre at bruge Rapsolie i stedet for Olivenolie. Olivenolie er godt til salater osv , men er ikke så god som Rapsolie, hvis det skal vames op!