Gratineret broccoli

Gratineret broccoli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Broccoli

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1000 g.broccoli
4 fedhvidløg
2 spsk.smør
1 lille pakke bechamelsauce (færdigkøbt)
50 g.friskrevet parmesan
 fedtstof til fadet
 salt
 
 Tomatsauce:
1 lille dåse flåede tomater
0.5 bdt.timian
1 spsk.olivenolie
1 spsk.balsamico-eddike
 peber fra kværn
 salt
 
Opskrift:
Gør først broccolien i stand, og del den i små buketter. Så skyller du broccolistilkene og skærer dem i tynde skiver. Bring vand og salt i kog i en stor gryde, og læg buketter og stilke heri. Kog dem i cirka 7 minutter, til de er "al dente". Så hælder du vandet fra, overhælder dem med koldt vand og lader dem dryppe godt af.

Derpå piller og presser du hvidløgene. Varm smørret op, og lad hvidløget stege heri et øjeblik. Tilsæt så broccolien, og lad den stege med. Lad det svale noget af, og forvarm imens ovnen til 250 grader. Tilbered i mellemtiden bechamelsaucen efter anvisningen på pakken, og bland den med parmesanen. Så smører du et fladt ildfast fad. Anbring broccolien heri, og fordel parmesansaucen herover. Stil fadet på den øverste rille i ovnen (varmluftsovn 230 grader, gasovn trin 5) og gratinér broccolien i cirka 5-7 minutter.

Til saucen:
Skær tomaterne i stykker i dåsen med en kniv, og hæld dem op i en gryde. Pluk bladene af en kvist timian. Bland disse i tomaterne sammen med olivenolie, salt, peber og eddike. Varm saucen op, og lad den simre i 5 minutter ved middel varme. Fordel den på tallerkenerne, anret broccolien ovenpå, og garnér med resten af timiankvistene.

Servér baguettes til.

Tips:

Gratinen smager også herligt med dybfrosne blomkålsbuketter. Hvis man ikke kan få frisk timian, kan man naturligvis bruge tørret.


karakterer:
Opskriften er vist 21430 gange,
og udskrevet 214 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu