Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Baconbøffer med grønsagsmos

Baconbøffer med grønsagsmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Baconbøffer med grønsagsmos, billede 4 Baconbøffer med grønsagsmos, billede 1 Baconbøffer med grønsagsmos, billede 2 Baconbøffer med grønsagsmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Grønsagsmos:
600 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
250 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
250 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Paprikasauce:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Paprika, edelsuss
1 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
4 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Form kødet til 4 bøffer og vikl en skive bacon om hver bøf. Læg bøfferne på en varm pande med baconsammenføjningen nedad og drys med lidt salt og peber. Steg bøfferne 2-3 minutter på hver side.

Grønsagsmos:
Skræl grønsagerne og kog dem meget møre på ca. ½ time i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, men gem 1½ dl i gryden. Pisk grønsagerne igennem med håndpisker og rør smørret i. Smag mosen til med salt og peber og server den til bøfferne.


Paprikasauce:
Den overskydende bacon skæres i tern og ristes på panden sammen med hakket løg. Tilsæt mel, paprika og tomatpure, og rør det godt ind i løgblandingen. Tilsæt vand og piskefløde under omrøring og smag til med salt.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (31 stemmer)

Opskriften er vist 100436 gange,
og udskrevet 3954 gange.


Energi:
KJ total 12303 (2929 kcal)
KJ pr. Pers. 3075 (732 kcal)
Vægt ialt 2619 gram
Vægt pr. Pers. 654 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 469 KJ (111 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 7.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sheila8  -  2014-02-08 12:59:00
Vi elskede denne ret hjemme hos os. Saucen var ikke ligefrem så god, vi syntes den manglede smag, men bøffen og kartoffelmosen var rigtig god :)


Inna04  -  2011-08-07 08:55:34
Mosen smagt dejligt !


mille152  -  2009-03-22 13:34:38
bøfferne skal muligvis have noget mere for at være gennemstegte og det skal hakket kød altid være...


jacob  -  2008-01-15 14:57:23
rigtig go mad og nemt


jacob  -  2008-01-15 14:57:00
rigtig rigtig go mad og nemt


Sinepige  -  2006-12-06 15:07:15
super nem ret der smagte godt


Sinepige  -  0000-00-00 00:00:00
Det lyder rigtig lækkert, glæder mig til at lave det imorgen.


susie  -  0000-00-00 00:00:00
Meget nemt og lækkert mad.