Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Baronens baconbøffer

Baronens baconbøffer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Baronens baconbøffer, billede 4 Baronens baconbøffer, billede 1 Baronens baconbøffer, billede 2 Baronens baconbøffer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 spsk.rasp
1.25 dl.vand
1 tsk.salt
 peber
500 g.hakket oksekød
1 æg
125 g.bacon i skiver
8 skivermild ost
 
 Sauce:
250 g.friske champignoner
1 spsk.smør
 Citronsaft
 evt.hvidvin
3 dl.piskefløde
 evt.meljævning
 
 Tilbehør:
1000 g.kartofler
 


Opskrift:

Rasp, vand, salt og peber røres sammen. Står og trækker ca. 10 minutter. Bland nu det hakkede kød i og rør det godt sammen med ægget.

Form farsen til 8 boller, der trykkes lidt flade og ombindes med baconskiver, som holdes fast med en tændstik.

Steg bøfferne i smør. Få minutter før bøfferne er færdigstegte, lægges en skive ost på bøfferne. Bøfferne steger nu færdig, til osten er let smeltet/cremet

Champignonsauce:
Rens og hak champignonerne groft. Letsteg dem i smør, tilsæt salt, citronsaft og evt. lidt hvidvin. Lad det stå og småsimrer lidt. Tilsæt så fløde og jævn evt. saucen, som endelig smages til.

Server med kartofler og tomat/agurke salat - eller anden salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (29 stemmer)

Opskriften er vist 77466 gange,
og udskrevet 2817 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2017-02-23 11:51:11
8 stk. ud af 500 gram det bliver da nogle små bøffer.


RK  -  2013-03-10 14:53:14
Put 1 spsk. vand på panden og låg på, så smelter osten nemt


Isabelle  -  2010-02-03 16:14:07
Hvis man vil have piftet hakkebøfferne lidt op, smager det lækkert med ½-1 meget fint snittet mild chili og 1 fed knust hvidløg i farsen. Osten var ikke meget for at smelte, da jeg afprøvede opskriften. Så jeg vendte hakkebøfferne, så osten kom direkte på panden i 2-5 sekunder. Salaten (og evt. kartoflerne også) kan, på denne årstid, fint erstattes med ovnstegte rodfrugter - fx: 1 rødbede, 1 pastinak, 1 majroe, 2 gulerødder, ½ persillerod (og evt. et passende antal kartofler) skæres i små tern, lægges på et ildfast fad, der er penslet med olie. Bland 1-2 spsk. olie i rodfrugteblandingen og krydr med salt og peber. Giv retten omkring 45 min. ved 200 grader (eller til kartoflerne er møre). Med disse små, iflg. min smag, forbedringer er det en lækker og nem ret.


Thomas   -  2010-02-01 15:32:49
Er det ikke lidt ligesom blufærdige hakkebøffer? Bare der her er bacon omkring bøffen?


Thomas  -  2010-02-01 13:27:57
Rigtig lækker, kan kun anbefales:)