Farseret kylling

Farseret kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Farseret kylling, billede 4 Farseret kylling, billede 1 Farseret kylling, billede 2 Farseret kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kylling med indmad (ca. 1.5 kg)
 salt
 peber
 
3 skalotteløg
1 spsk.smør
400 g.flæskefars
0.25 bdt.finthakket persille
0.25 bdt.finthakket kørvel
1 æg
3 spsk.rasp
2 cl.cognac
 
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 
100 g.porre
100 g.gullerod
100 g.selleri
 
2 skiverstribet flæsk
2 dl.hvidvin
2 dl.piskefløde
 peber fra kværn
 salt
 
Opskrift:
Først krydrer du kyllingen med salt og peber. Så forvarmer du ovnen til 200 grader C. alm. ovn.

Pil skalotteløgene, hak dem, og steg dem i smør, til de bliver klare. Dernæst blander du fars, krydderurter, æg, rasp og cognac. Krydr blandingen, fyld den i kyllingen, og sy åbningen til med bomuldstråd, eller kødnåle.

Læg kyllingen i en stegegryde, og brun den på alle sider i smør og olie, tages op.

Skær porre, gulerod og selleri i fine strimler som svitses godt i det overskydende fedtstof.

Nu tilsætter du halvdelen af vinen og lægger flæskeskiver på kyllingen. Steg den under låg i ovnen (varmluftsovn 180 grader, gasovn trin 3) i 45 minutter, og øs jævnligt med stegeskyen.

Tag så låget af, og lad kyllingen efterbrune i 10 minutter.
Tag den ud af ovnen, og hold den varm.

Hæld resten af vinen i stegeskyen, lad den koge op, og hæld den gennem en sigte. Kog den op med fløden, og lad den koge ind, til den tykner.

Til slut skærer du kyllingen ud og anretter den på et fad.
Server saucen separat hertil.





karakterer:
Opskriften er vist 54577 gange,
og udskrevet 518 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-05 19:37:04
Den er bare super lækker. Vi giver dog kyllingen lidt ekstra bacon, så der er til alle i familien :o)

  -   2009-05-13 17:45:53
Opskriften er alle tiders.Jeg har prøvet den.Nu staar jeg imidlertid med en kylling paa 4 kg.Ja 4 kg.Hvad pokker gør jeg ned saadan en basse?