Sommerwok med jomfruhummer og kyllingebryst

Sommerwok med jomfruhummer og kyllingebryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 hele jomfruhummer
0.5 kylling
150 g.rensede venusmuslinger (hjertemuslinger)
0.5 porre
0.5 gulerod
10 sukker ærter
2 fedhvidløg
1 rødløg
1 stor rød chili
 lidt frisk ingefær
1 lime
1 citron
1 stang citrongræs
2 kokosnødder med mælk samt dåse med kokos mælk til fremvisning
1 yams
3 dl.Kaffefløde 9%
1 spsk.karry
 
Opskrift:
Alle ingredienser gøres klar inden vi steger Jomfruhummer soigneres, halen flækkes og tarmen tages ud. Kyllingebrystet skæres af skroget og skæres i tynde stimler. Gulerødder og porre skæres i tændstiktynde strimler. Rødløg skæres i tynde både. Hvidløg hakkes fint sammen med chili i fine tern og revet skrællet ingefær. Der tændes op under wokken der skal være rygende varm inden brug. Yams skæres i tynde ¼ skiver og lægges sammen med porre og gulerødder. Strimler trækkes med juliennejern af skal af lime og citron og lægges sammen med fint snittet citrongræs. Saft presses af lime og citron. Der bores to huller i kokosnød og saften hældes ud i lille skål. Kokosnøden flækkes og lidt af kødet skæres i små tern. Nu går det stærkt. Lidt olie i wokken. Heri ristes først kylling Tilsæt jomfruhummer, Muslinger, Løg/hvidløg/chili. Tag op og læg i skål. Nu ristes urter hurtigt. Tilsæt citron/lime skal og citron græs Tag urterne op. Smid kylling og skaldyr i wokken igen. Ristes sammen med kokosnød, krydderes med lidt karry. Tilsæt kokosmælk og kaffefløde eller mælk. Tilsæt urterne og lad koge op. Smag til med salt og peber og saft af lime og citron. Klar til servering, gerne i dyb tallerken.

Tips:

Hjælpemidler:
elboremaskine med bor til træ, wok, citronpresser, rivejern, sigte, mange skåle. juliennejern.





karakterer:
Opskriften er vist 12581 gange,
og udskrevet 211 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu