Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sommerwok med jomfruhummer, kyllingebryst og urter

Sommerwok med jomfruhummer, kyllingebryst og urter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
3 hele jomfruhummer
0.5 kylling
150 g.rensede venusmuslinger (hjertemuslinger)
0.5 porre
0.5 gulerod
10 sukker ærter
2 fedhvidløg
1 rødløg
1 stor rød chili
 lidt frisk ingefær
1 lime
1 citron
1 stang citrongræs
2 kokosnødder med mælk samt dåse med kokos mælk til fremvisning
1 yams
3 dl.fløde 13
1 spsk.karry
 
Opskrift:
Alle ingredienser gøres klar inden vi steger Jomfruhummer soigneres, halen flækkes og tarmen tages ud. Kyllingebrystet skæres af skroget og skæres i tynde stimler. Gulerødder og porre skæres i tændstiktynde strimler. Rødløg skæres i tynde både. Hvidløg hakkes fint sammen med chili i fine tern og revet skrællet ingefær. Der tændes op under wokken der skal være rygende varm inden brug. Yams skæres i tynde ¼ skiver og lægges sammen med porre og gulerødder. Strimler trækkes med julienne jern af skal af lime og citron og lægges sammen med fint snittet citrongræs. Saft presses af lime og citron. Der bores to huller i kokosnød og saften hældes ud i lille skål. Kokosnøden flækkes og lidt af kødet skæres i små tern. Nu går det stærkt. Lidt olie i vokken. Heri ristes først kylling Tilsæt jomfruhummer, Muslinger, Løg/hvidløg/chili. Tag op og læg i skål. Nu ristes urter hurtigt. Tilsæt citron/lime skal og citron græs Tag urterne op. Smid kylling og skaldyr i wokken igen. Ristes sammen med kokosnød, krydderes med lidt karry.Tilsæt kokosmælk og kaffefløde eller mælk. Tilsæt urterne og lad koge op. Smag til med salt og peber og saft af lime og citron. Klar til servering, gerne i dyb tallerken.

Tips:

Hjælpemidler:
elboremaskine med bor til træ, wok , citronpresser, rivejern, sigte, mange skåle. juliennejern.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 10815 gange,
og udskrevet 184 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu