Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kartoffelrosti

Kartoffelrosti, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kartoffelrosti, billede 4 Kartoffelrosti, billede 1 Kartoffelrosti, billede 2 Kartoffelrosti, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2-3 store kartofler
1 lille løg
2 tsk.citronsaft
1 citron revet skal heraf
4 spsk.hvedemel
0.25 tsk.bagepulver
 olie til at stege i
 


Opskrift:

Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side. Læg de revne kartofler i en sigte, da de vil smide en del væske. Pres den sidste væde ud af kartoflerne og kom dem i en skål.

Løgene rives på den grove side og vendes i de revne kartofler sammen med resten af ingredienserne.

Kartoffelmassen sættes ved hjælp af to skeer som små klatter på en varm pande med olie. Röstierne steges ca. 2-3 min på hver side, eller til de er sprøde og lækre.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (51 stemmer)

Opskriften er vist 187906 gange,
og udskrevet 2527 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

hans hecky  -  2016-07-07 12:38:02
de bedste jeg nogensinde har smagt


  -  2014-10-18 14:04:02
god opskrift. jeg valgte dog at undlade bagepulver. lille tip når de er blevet lidt brune på den ene side kan man lige tyykke dem lidt flade hvis man syntes de er lidt tykke :) men skøn opskrift tak!


Per  -  2010-12-05 15:38:56
Melet gør at de er nemme at arbejde med, men det kunne sagtens halveres.


  -  2010-05-07 21:17:17
synes de bliver for melet, tror æg ville kunne gøre en forskel og selvfølgelig en masse salt og pepper i.


Anne  -  2010-03-24 15:40:23
Jeg har en helt anden opskrift her som er rigtig, rigtig god! Jeg synes at den ovenover lyder lidt kedelig.... Kartoffel Puffer ca. 3 pers. (hvis det er til 4, så fordobbel portionen, da den bare smager himmelsk!) 1 kg. kartofler 1 løg 2-3 æg 3-4 spsk. kartoffelmel 250g revet emmentaler (eller en anden ost med meget smag, som f.eks. Prima Donna) salt og peber efter smag (der skal temmelig meget salt i) Kartoflerne skrælles, og rives på den næst fineste side på rivejernet, da det skal blive en dej agtig masse. Løg hakkes fint, og blandes sammen med kartoflerne. Æg, mel, salt og peber tilsættes kartoflerne. En pande "fyldes" godt med olie. Kartoflerne formes til en kugle,m og bliver trygt flade, og lagt på panden. Ost drysses henover den side af kartoflerne der vender opad. Kartoflerne vendes når de er gyldne. Spises som tilbehør til f.eks. kylling eller svine mørbrad, eller som en snack med sour cream og lidt purløg. Velbekomme MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMm.....................;)


  -  2010-01-04 20:32:36
jeg syntes det er den ulækreste opskrift.. og hvis man ville lave kartoffel rosti, skal man holde sig til den meget enkle, med bare kartoffel!


mig  -  2007-08-27 17:52:46
Hvor mange personer er opskriften beregnet til?


susanne40  -  2007-05-07 13:53:56
Meget sprøde og lækre. Kan varmes op på grillen! Der mangler salt/peber i opskriften synes jeg. Børnene kunne ikke lide citronsmagen, det blev for bittert. Men det kan jo bare undlades.