Kartoffelrosti

Kartoffelrosti, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Kartoffelrosti, billede 4 Kartoffelrosti, billede 1 Kartoffelrosti, billede 2 Kartoffelrosti, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
0.5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Opskrift:
Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side. Læg de revne kartofler i en sigte, da de vil smide en del væske. Pres den sidste væde ud af kartoflerne og kom dem i en skål.

Løgene rives på den grove side og vendes i de revne kartofler sammen med resten af ingredienserne.

Kartoffelmassen sættes ved hjælp af to skeer som små klatter på en varm pande med olie. Röstierne steges ca. 2-3 min på hver side, eller til de er sprøde og lækre.


karakterer:
Opskriften er vist 202978 gange,
og udskrevet 2625 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (51 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3653 (869 kcal)
KJ pr. Pers. 1826 (434 kcal)
Vægt ialt 697 gram
Vægt pr. Pers. 348 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 524 KJ (124 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 17.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

hans hecky  -  2016-07-07 12:38:02
de bedste jeg nogensinde har smagt

Anne  -  2010-03-24 15:40:23
Jeg har en helt anden opskrift her som er rigtig, rigtig god! Jeg synes at den ovenover lyder lidt kedelig.... Kartoffel Puffer ca. 3 pers. (hvis det er til 4, så fordobbel portionen, da den bare smager himmelsk!) 1 kg. kartofler 1 løg 2-3 æg 3-4 spsk. kartoffelmel 250g revet emmentaler (eller en anden ost med meget smag, som f.eks. Prima Donna) salt og peber efter smag (der skal temmelig meget salt i) Kartoflerne skrælles, og rives på den næst fineste side på rivejernet, da det skal blive en dej agtig masse. Løg hakkes fint, og blandes sammen med kartoflerne. Æg, mel, salt og peber tilsættes kartoflerne. En pande "fyldes" godt med olie. Kartoflerne formes til en kugle,m og bliver trygt flade, og lagt på panden. Ost drysses henover den side af kartoflerne der vender opad. Kartoflerne vendes når de er gyldne. Spises som tilbehør til f.eks. kylling eller svine mørbrad, eller som en snack med sour cream og lidt purløg. Velbekomme MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMm.....................;)