Kartoffelrøsti
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Kartoffelrøsti opskrift - et alternativ til kartoflenKartoffelrøsti er det perfekte valg, hvis du er kørt træt i de sædvanlige kogte eller stegte kartofler. Selvom det kræver lidt ekstra arbejde, vil du få et sprødt og lækkert resultatet, som helt sikkert falder i god smag hos både børn og voksne. Når du har revet dine kartofler, er det vigtigt, at de får lov til at dræne ordentligt. Jo mindre væske der er i kartoffelmassen, jo sprødere bliver de færdiglavede røsti. Hold godt øje med røstierne, når du steger dem, så de ikke brænder på. Så snart de begynder at få et gyldent skær, er de færdige.Kartoffelrøsti oprindelseKartoffelrøsti har sin oprindelse fra Schweiz, hvor de spises til morgenmad. Nogle vælger at lave en stor røsti, som fylder hele panden, mens andre bedre kan lide at lave flere små. De små kartoffelpandekager kan staves på flere måder: røsti, rösti eller rosti. Den oprindelige stavemåde er dog rösti. Server dine hjemmelavet kartoffelrøsti som tilbehør til kødretter eller spis dem præcis som de er - evt. med lidt dip eller dressing. |
Opskriften er vist 224228 gange,
og udskrevet 2774 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (54 stemmer) |
|
Kommentarer hans hecky - 2016-07-07 12:38:02 de bedste jeg nogensinde har smagt Anne - 2010-03-24 15:40:23 Jeg har en helt anden opskrift her som er rigtig, rigtig god! Jeg synes at den ovenover lyder lidt kedelig.... Kartoffel Puffer ca. 3 pers. (hvis det er til 4, så fordobbel portionen, da den bare smager himmelsk!) 1 kg. kartofler 1 løg 2-3 æg 3-4 spsk. kartoffelmel 250g revet emmentaler (eller en anden ost med meget smag, som f.eks. Prima Donna) salt og peber efter smag (der skal temmelig meget salt i) Kartoflerne skrælles, og rives på den næst fineste side på rivejernet, da det skal blive en dej agtig masse. Løg hakkes fint, og blandes sammen med kartoflerne. Æg, mel, salt og peber tilsættes kartoflerne. En pande "fyldes" godt med olie. Kartoflerne formes til en kugle,m og bliver trygt flade, og lagt på panden. Ost drysses henover den side af kartoflerne der vender opad. Kartoflerne vendes når de er gyldne. Spises som tilbehør til f.eks. kylling eller svine mørbrad, eller som en snack med sour cream og lidt purløg. Velbekomme MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMm.....................;) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne