Kartoffelpandekager 03

Kartoffelpandekager 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.kartofler skrællet vægt
1 løg
3 spsk.finthakket sort oliven
3 fedhvidløg
1 tsk.rosmarinblade finthakkede
1.75 dl.majsmel
1.75 dl.boghvedemel
1 dl.sødmælk
0.5 pilsner
30 g.smør
1 æg
20 g.gær
2 spsk.lunkent vand
1 tsk.citronsaft eller hvidvinseddike
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 smør
 
 evt. smør til stegning
 
Opskrift:
Kog kartoflerne næsten møre i letsaltet vand. Tag halvdelen af dem op. Kog resten videre til de er meget møre. Hæld vandet fra og mos dem.

Skær de kartofler du tog fra i små tern på ca. 0,5x0,5 cm. Hak løg og hvidløg fint. Sauter løg, kartofler og hvidløg ved svag varme i smør. Rør rosmarin og oliven i. Smag til med salt og peber.

Opløs gæren i vandet. Smelt smørret. Rør gærblandingen sammen med mælk, smør, citronsaft eller hvidvinseddike og æg. Rør kartoffelmosen i. Sigt melet i og rør til en grødagtig masse. Lad pandekagedejen hæve ca. tre timer ved stuetemperatur, til den bobler fint.

Rør kartoffel-løgblandingen i. Smag til med salt, peber og reven muskatnød. Steg små tykke pandekager gyldne på begge sider i en blinispande eller i en teflon-belagt pande ved ikke for høj varme. Du kan stege i smør eller du kan stege uden smør. I første tilfælde bliver de sprøde, i andet tilfælde bliver de lidt seje og tørre i skorpen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kartoffelpandekager

karakterer:
Opskriften er vist 20201 gange,
og udskrevet 195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en rigtig lækker ret og en god ny aveksling til almindelige kartofler. Vi spiste dem sammen med kødsovs og det blev rigtig godt. Men den er meget krævende og tager lang tid!