Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Frikadeller

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blomkålsfrikadeller, billede 4 Blomkålsfrikadeller, billede 1 Blomkålsfrikadeller, billede 2 Blomkålsfrikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
60 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Purløgscreme:
1 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
1000 gram Kartofler nye
   


Opskrift:

Blomkålen skylles og renses, og deles i stok og buketter. Alt skæres i tern som til biksemad - hver ting for sig. 1/3 af buketterne tages fra.

Kog resten af buketterne og læg dem sammen med de rå buketter til afdrypning. De skal være helt tørre. Herefter koges de ternede stokke i ½ time sammen med løg, salt, peber. Overskydende vand hældes fra, smør tilsættes og blomkålen dampes næsten tør.


Alt blandes og blandingen røres godt igennem med en ske, og kommes op i en flad bakke og står koldt i 4 timer. Skal være meget kold.

Steges som frikadeller og serveres med purløgscreme, nye kartofler og en evt. en grøn salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (28 stemmer)

Opskriften er vist 104986 gange,
og udskrevet 1996 gange.


Energi:
KJ total 12445 (2963 kcal)
KJ pr. Pers. 3111 (740 kcal)
Vægt ialt 2720 gram
Vægt pr. Pers. 680 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 457 KJ (108 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 11.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tina  -  2010-01-06 09:06:54
Super god ret, men da farsen skal stå længe i køleskab, laver jeg den dagen før jeg steger frikadellerne. :o)


Anders  -  2009-02-15 18:58:50
Har lige været i Ægypten hvor de serverede noget tilsvarende. Prøv at variere retten ved at hakke blomkålshovedet fint og blande dild i farsen. Det var utrolig velsmagende