Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Forloren and ( Stegeso )

Forloren and ( Stegeso ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Forloren and ( Stegeso ), billede 4 Forloren and ( Stegeso ), billede 1 Forloren and ( Stegeso ), billede 2 Forloren and ( Stegeso ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
2.5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør
Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Gør mørbraden i stand og skær en ridse i den. Bank den let ud med hånden og læg de udblødede svesker og æblestykker på. Drys med lidt sukker, hvis æblerne er meget sure. Luk mørbraden sammen om fyldet og hold det med kødnåle eller bind den med snor.

Brun mørbraden i fedtstof på en pande inden den lægges i stegesoen og drysses med salt og peber. Hæld bouillon ved. Steg kødet ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter.

Jævn skyen og smag den til med krydderier og gele. Farv den lysebrun. Skal mørbraden ligne en and mest muligt, skal der serveres rødkål, sukkerbrunede kartofler og hvide kartofler til retten.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (33 stemmer)

Opskriften er vist 55377 gange,
og udskrevet 1026 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8034 (1913 kcal)
KJ pr. Pers. 2008 (478 kcal)
Vægt ialt 1288 gram
Vægt pr. Pers. 322 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 623 KJ (148 kcal)
Protein 10.6 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 7.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kim Larsen  -  2015-12-14 08:39:13
Helt fantastisk ret. Både mørbrad og sovs var helt fantastisk. Det er helt sikkert, at den ret bliver en genganger her i hjemmet. Vil også lave den en dag, hvor vi får gæster.