Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bulgursalat

Bulgursalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Salat - SalaterRet : Salat - Salater - Salater

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Bulgur

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bulgursalat, billede 4 Bulgursalat, billede 1 Bulgursalat, billede 2 Bulgursalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Bulgur Bulgur er forkogte knækkede hvedekerner.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 12 gram.
1 dl. 80 gram.
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
300 gram Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Marinade:
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   


Opskrift:

Hæld vand over bulguren og lad den stå i ca. 20 minutter, til bulguren er blød og har opsuget noget af væden. Hæld det vand fra, som ikke er opsuget.

Bland bulgur, løg i tynde både, tomater i små stykker, agurk i tern, peberfrugt i tern og hakket persille.

Pisk dressingen sammen, og hæld den over salaten. Bland godt, og sæt den i køleskab, til den skal serveres.

Tips:

Bulgursalat kan f.eks. spises sammen med grillede kødspid, grøn salat med peberfrugter og brød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (28 stemmer)

Opskriften er vist 379764 gange,
og udskrevet 6809 gange.


Energi:
KJ total 7511 (1788 kcal)
KJ pr. Pers. 1877 (447 kcal)
Vægt ialt 1451 gram
Vægt pr. Pers. 362 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 517 KJ (123 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 22.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Maria  -  2018-03-22 09:26:09
Det er kouskous i bruger i denne opskrift ikke bulgur.. kouskous hælder man bare vand over, bulgur skal koges!!!!


Hans bulgur  -  2017-12-25 11:38:08
Altså skal den bulgur koges eller hvordan?


  -  2016-02-16 16:52:57
Blander også lidt mynte + små fetatern i. Det gør salaten endnu bedre synes vi :-)


Annett  -  2016-01-14 08:51:54
Prøv og salaten med røget makrel. Den røgede smag passer godt til.


Signe  -  2015-03-22 13:58:20
Jeg tror at du er kommet til at forveksle bulgur og couscous. Couscous skal som du har beskrevet i opskriften bare stå og trække i kogt vand, hvorimod bulgur skal koge i 15-20 min.


Mor til 2  -  2013-12-15 19:17:09
Min søn på knapt 4 år var også rigtig glad for den!


Mor til 2  -  2013-12-15 19:16:09
Den smager super godt til traditionelle frikadeller :-D Skiftede dog grøn peber ud med rød peber, undlod persille og lod bulgur trække med kogende vand i ½ time, under låg.


Ditte  -  2013-02-27 23:58:00
Jeg brugte foråsløg istedet for almindelige og tilføjede hakket myntet og chiliolie, blev den kun bedre af :)


Lasse  -  2011-12-09 19:02:47
Bulguren skal koges, eller også skal den stå meget længere end 20 min...


Lene  -  2011-08-17 19:17:50
Det er n normalt at lade bulguren stå og trække i kogende vand- den skal ikke koges


Johnna  -  2011-08-06 15:54:24
Skøn bulgursalat, hvis man bruger den grove bulgur og koger det først og lader det køle af selvfølgelig...


Jæbæ  -  2011-01-28 16:45:57
Fy for en skefuld!! Skal det bulgur ikke koges??? JO det skal det da vist... Puha og skam dig!


Marianne  -  2010-04-19 21:29:13
Meget lækker opskrift. supergod! Ekstra god med små kyllingestykker over.


Mette  -  2008-08-29 09:30:10
Det er en super salat. Alle der har smagt den elsker den. hvis man drysser stegte bacontern over bliver det ekstra godt.


dorthe  -  2008-06-11 16:40:16
smager bare skønt selv mine drenge er helt vilde med den