Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Bulgursalat

Bulgursalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalatRet : Salat - Salater

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Bulgur

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bulgursalat, billede 4 Bulgursalat, billede 1 Bulgursalat, billede 2 Bulgursalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Bulgur Bulgur er forkogte knækkede hvedekerner.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 12 gram.
1 dl. 80 gram.
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
300 gram Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Marinade:
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   


Opskrift:

Hæld vand over bulguren og lad den stå i ca. 20 minutter, til bulguren er blød og har opsuget noget af væden. Hæld det vand fra, som ikke er opsuget.

Bland bulgur, løg i tynde både, tomater i små stykker, agurk i tern, peberfrugt i tern og hakket persille.

Pisk dressingen sammen, og hæld den over salaten. Bland godt, og sæt den i køleskab, til den skal serveres.

Tips:

Bulgursalat kan f.eks. spises sammen med grillede kødspid, grøn salat med peberfrugter og brød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (28 stemmer)

Opskriften er vist 396748 gange,
og udskrevet 6920 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Maria  -  2018-03-22 09:26:09
Det er kouskous i bruger i denne opskrift ikke bulgur.. kouskous hælder man bare vand over, bulgur skal koges!!!!


Hans bulgur  -  2017-12-25 11:38:08
Altså skal den bulgur koges eller hvordan?


  -  2016-02-16 16:52:57
Blander også lidt mynte + små fetatern i. Det gør salaten endnu bedre synes vi :-)


Annett  -  2016-01-14 08:51:54
Prøv og salaten med røget makrel. Den røgede smag passer godt til.


Signe  -  2015-03-22 13:58:20
Jeg tror at du er kommet til at forveksle bulgur og couscous. Couscous skal som du har beskrevet i opskriften bare stå og trække i kogt vand, hvorimod bulgur skal koge i 15-20 min.


Mor til 2  -  2013-12-15 19:17:09
Min søn på knapt 4 år var også rigtig glad for den!


Mor til 2  -  2013-12-15 19:16:09
Den smager super godt til traditionelle frikadeller :-D Skiftede dog grøn peber ud med rød peber, undlod persille og lod bulgur trække med kogende vand i ½ time, under låg.


Ditte  -  2013-02-27 23:58:00
Jeg brugte foråsløg istedet for almindelige og tilføjede hakket myntet og chiliolie, blev den kun bedre af :)


Lasse  -  2011-12-09 19:02:47
Bulguren skal koges, eller også skal den stå meget længere end 20 min...


Lene  -  2011-08-17 19:17:50
Det er n normalt at lade bulguren stå og trække i kogende vand- den skal ikke koges


Johnna  -  2011-08-06 15:54:24
Skøn bulgursalat, hvis man bruger den grove bulgur og koger det først og lader det køle af selvfølgelig...


Jæbæ  -  2011-01-28 16:45:57
Fy for en skefuld!! Skal det bulgur ikke koges??? JO det skal det da vist... Puha og skam dig!


Marianne  -  2010-04-19 21:29:13
Meget lækker opskrift. supergod! Ekstra god med små kyllingestykker over.


Mette  -  2008-08-29 09:30:10
Det er en super salat. Alle der har smagt den elsker den. hvis man drysser stegte bacontern over bliver det ekstra godt.


dorthe  -  2008-06-11 16:40:16
smager bare skønt selv mine drenge er helt vilde med den