Honningkage (Bradepandekage) 02
Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt fedtstof, honning og farin sammen i en gryde. Lad det svale lidt og pisk så ægget i. Bland hakket pomerans, hakket sukat, natron og krydderier i melet. Rør det i dejen skiftevis med kærnemælk.
Kom dejen i en velsmurt lille bradepande. Bag kagen ved 150 grader C. alm. ovn i 50 minutter. Flæk den evt. og læg den sammen med abrikosmos. Denne honningkage er bedst efter et par dages forløb – pak den i folie, eller kom den på dåse. Tips: Bruger du hele æg, bliver kagerne mere tætte og fugtige. Piskes æggehviderne, bliver de lettere. Formens størrelse er vitig for bagetiden. Bruger de en større eller mindre form end den der er angivet, må bagetiden afpasses herefter. Bage tiden ændres også, hvis bageteperaturen hæves eller sænkes. Vær opmærksom på, at det er meget sjældent, at en ovn varmer til den temperatur den er indstillet på. Brug derfor altid "strikkepindmetoden", når der bages formkager. Stik en strikkepind midt i kagen, hænger der ingen dej ved pinden, er kagen færdigbagt. |
|
Opskriften er vist 74999 gange,
og udskrevet 1543 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Asmus - 2016-09-01 17:11:08 Hmm... Lavede den til en konkurrence😀 Per - 2010-01-11 18:46:11 BAgetid 150 grader C i 50 minutter. Kagen er bagt i en 23x33 cm bradepande. beller - 2010-01-11 14:54:10 hvordan kan man regne bagetiden ud når I ikke oplyser formens størrelse? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne