Daddelkage

Daddelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Dadler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Daddelkage, billede 4 Daddelkage, billede 1 Daddelkage, billede 2 Daddelkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Dadler tørrede stenfri
3.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
85 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Læg vand og dadler i en gryde. Lad blandingen koge ved svag varme og rør nu og da, så dadlerne bliver til mos.

Tilsæt sukker og fedtstof. Tag gryden fra varmen og pisk til massen er kølet af.

Tilsæt æggene et af gangen.

Bland resten af de tørre ingredienser sammen og kom dem i dejen. Hæld dejen i en smurt og raspdrysset bradepande ca. 23x33 cm.

Bag kagen i ovnen knapt 1 time ved 170 grader C. alm. ovn. Kagen er færdigbagt når den løsner sig fra kanten.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (15 stemmer)

Opskriften er vist 71744 gange,
og udskrevet 1239 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13726 (3268 kcal)
KJ pr. Pers. 1143 (272 kcal)
Vægt ialt 1248 gram
Vægt pr. Pers. 104 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1099 KJ (261 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 12.7 gram
Kulhydrat 33.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

-  -  2013-01-21 07:07:37
Kan man bruge friske dadler?

Jeannie  -  2011-01-23 23:49:13
Jeg har lavet den mange gange, og hver gang helt uden sukker. Jeg putter engang imellem en anelse akaciehonning eller agave sirup i istedet for sukker - og den smager stadig fantastisk :-)

Helene  -  2008-12-08 16:20:51
Er der nogen der ved om man kan lave den uden sukker? Dadler er rimeligt søde i forvejen, men måske sukkeret gør noget ved dejen?