Festlig dobbelt lammeryg

Festlig dobbelt lammeryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5-2 kg.dobbelt lammeryg der er flækket
 groft salt
 peber
1 bdt. persille
5 dl.vand
 krydderbuket af laurbærblade, timian, poreblade og løvstikke
 
1.5 kg.jordskokker
10 g.smør
0.5 tsk.hvid peber
0.5 tsk.Muskatnød, stødt
2.5 dl.piskefløde
 
2.5 kg.små pillekartofler
20 g.smør
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 250 grader.

Skrab ribbenene fri for kød. Læg de 2 rygge med kødet mod hinanden og benene opad på en rist over en lille bradepande. Fedtsiden skal vende udad.

Drys salt og peber på fedtsiden. Hak persillen og spred den over fedtsiden. Hæld vand i bradepanden, kom krydderbuketten ved og sæt den i ovnen i ca. 15 min ved 250 grader.

Dæmp varmen til 180 grader sæt et stegetermometer i fileten fra midten af endefladen. Sæt stegen ind i ovnen igen i ca. 1 1/2 time til termometret viser 62 grader.

Jordskokker:
Skræl jordskokkerne. Svits dem i smørret i en gryde, kom salt, peber og muskat ved. Kom derpå jordskokkerne i et ovnfast fad der skal have en størrelse der passer til stegen. Hæld fløden over og stil fadet i ovnen i ca. 45 min. Læg et stykker pergamentpapir over fadet.

Kartoflerne:
Kog de små kartofler og pil dem. Smelt smørret i en gryde. Kom den hakkede persille ved og bland det med kartoflerne.

Tag stegen ud af ovnen. Hæld skyen fra og smag den til. Lad stegen hvile i ca. 15 min. før den skæres ud.





karakterer:
Opskriften er vist 24494 gange,
og udskrevet 664 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu