Grillet kalkunbryst med feta og soltørrede tomater

Grillet kalkunbryst med feta og soltørrede tomater, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :


Grillet kalkunbryst med feta og soltørrede tomater, billede 4 Grillet kalkunbryst med feta og soltørrede tomater, billede 1 Grillet kalkunbryst med feta og soltørrede tomater, billede 2 Grillet kalkunbryst med feta og soltørrede tomater, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 gram Kalkunbryst
75 gram Feta. 40+
0.5 bdt. Oregano, frisk
2.5 dl. Soltørrede tomater i olie 1 soltørret tomat vejer ca. 10 gram.
1 spsk. Pinjekerner 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.25 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
  Grillede græske kartofler:
1000 gram Kartofler nye
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Oregano, tørret
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Græsk tomatsalat:
500 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
0.5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 bdt. Oregano, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, sort, knust
2 spsk. Rødvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Flæk kalkunbrystet halvt igennem på langs og bred det ud, så der dannes en stor firkant. Drys kødet med groftrevet feta, hakket oregano, hakkede soltørrede tomater, pinjekerner, salt og peber. Rul kødet sammen og snør det med bomuldssnor. Krydr kalkunrullen med salt og peber, læg den i et smurt fad og hæld olivenolie samt citronsaft over. Lad kødet trække mindst 15 minutter.

Grilles indirekte i en kuglegrill ca 45 minutter, dryp jævnligt med marinade. Lad det hvile 10 minutter inden det skæres i skiver.


Vask kartoffelerne grundigt, tør dem i et viskestykke og vend med olivenolie, salt, oregano og knust hvidløg. Læg dem i en foliebakke og læg et stykke alufolie over, bakken sættes i bunden af kuglegrillen, mellem bakkerne med grillkul, drypbakke kan sættes ovenpå, sættes ned lige inden kalkunbrystet, og grilles samme tid eller længere.


Skær tomaterne i mindre stykker og bland dem i en skål med løg i smalle både, oregano, salt, peber, rødvinseddike og olivenolie.

Server salaten til kalkunbrystet sammen med de grillede kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (34 stemmer)

Opskriften er vist 129974 gange,
og udskrevet 7510 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13338 (3175 kcal)
KJ pr. Pers. 3334 (793 kcal)
Vægt ialt 2825 gram
Vægt pr. Pers. 706 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 472 KJ (112 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 7.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anita  -  2010-03-25 18:11:18
23/3-2010 ekstra god opskrift, lavede rodfrugter med estragon til.

Morten Andersen  -  2009-07-23 08:35:13
Superlækker opskrift.Nu er jeg ikke den store mester kok, men denne opskrift er super nem og lækker. Jeg syntes tit at kalkun kan blive lidt tørt og kedeligt, men det er slet ikke tilfældet med denne opskrift!

kath  -  2009-07-07 09:02:09
Kath 2009-07-07 Denne ret kan anbefales, er virkelig lækker

Bodil  -  2009-05-10 13:02:05
Superlækker opskrift. Jeg brugte dog kyllingefileter (kalkunbryst var udsolgt) i stedet og rullede en baconstrimmel om hver. Kyllingefileterne blev lagt tæt i et ovnfast fad og tilberedt i ovnen.

Per  -  2008-08-13 07:11:44
Ja du kan fint lave den i ovnen, 200-220 grader C og samme tid, 45-60 minutter.

Marianne  -  2008-08-12 09:42:08
Kunne man måske lave denne meget lækre opskrift i en alm. ovn, og hvis ja,- hvor lang tid skal den så have og ved hvilke temperatur?

  -  2008-07-11 10:11:22
jeg glæder mig til at prøve denne opskrift.