Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Moussaka i Stegeso

Moussaka i Stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Moussaka i Stegeso, billede 4 Moussaka i Stegeso, billede 1 Moussaka i Stegeso, billede 2 Moussaka i Stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
   
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   


Opskrift:

Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt. Lad dem trække i 30 minutter inden de tørres i køkkenrulle. Rist dem i olie på panden.

Svits herefter kødet med presset hvidløg. Hak de flåde tomater og løg fint. Kom det i kødet og smag til.

Lav en stuvning af mel og mælk, kom yoghurt og æg i og smag æggemassen til med salt og peber.

Læg et lag af auberginer i stegesoen og kom skiftevis kød og auberginer i og til sidst hældes æggemassen over, og drys rasp over.

Bages ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter.

Serveres med grøn salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)

Opskriften er vist 70529 gange,
og udskrevet 1680 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt rosmarin, salvie og timian ville gøre underværker.


Henrik  -  0000-00-00 00:00:00
Ideen er god nok , men afgjort lidt kraft i form af en håndfuld krydderier . Enten provencekrydderi plus mere peber, eller lidt garam masala tilsat lidt kanel og en anelse karry