Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Moussaka i Stegeso

Moussaka i Stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Moussaka i Stegeso, billede 4 Moussaka i Stegeso, billede 1 Moussaka i Stegeso, billede 2 Moussaka i Stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
   
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt. Lad dem trække i 30 minutter inden de tørres i køkkenrulle. Rist dem i olie på panden.

Svits herefter kødet med presset hvidløg. Hak de flåde tomater og løg fint. Kom det i kødet og smag til.

Lav en stuvning af mel og mælk, kom yoghurt og æg i og smag æggemassen til med salt og peber.

Læg et lag af auberginer i stegesoen og kom skiftevis kød og auberginer i og til sidst hældes æggemassen over, og drys rasp over.

Bages ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter.

Serveres med grøn salat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)

Opskriften er vist 71547 gange,
og udskrevet 1696 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8922 (2124 kcal)
KJ pr. Pers. 2230 (531 kcal)
Vægt ialt 2698 gram
Vægt pr. Pers. 674 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 330 KJ (78 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 6.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt rosmarin, salvie og timian ville gøre underværker.

Henrik  -  0000-00-00 00:00:00
Ideen er god nok , men afgjort lidt kraft i form af en håndfuld krydderier . Enten provencekrydderi plus mere peber, eller lidt garam masala tilsat lidt kanel og en anelse karry