Forloren hare i stegeso

Forloren hare i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Forloren hare i stegeso, billede 4 Forloren hare i stegeso, billede 1 Forloren hare i stegeso, billede 2 Forloren hare i stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
125 gram Spæk Røget
   
  Sauce:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Bland det hakkede kød med rasp, æg, krydderier og fløde.

Læg farsen i stegesoen og dæk den med strimler af røget spæk. Overhæld farsen med afbagt sauce af fedtstof, mel og mælk, som er farvet og smagt til med krydderier og gele.

Steg haren ved 220 grader C alm. ovn i ca. 1.5 time.

Sauce:
Smørret smeltes og melet røres i, tilsæt mælken lidt efter lidt under piskning. Smag til med salt, peber og ribsgele, farv med kulør.

Serveres med kogte kartofler og salat.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Opskriften er vist 169704 gange,
og udskrevet 4112 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16550 (3940 kcal)
KJ pr. Pers. 4137 (985 kcal)
Vægt ialt 2334 gram
Vægt pr. Pers. 583 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 709 KJ (168 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 11.1 gram
Kulhydrat 11.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-05-15 03:49:24
Hvorfor bruge smør eller margarin...brug i stægigt olie,den giver hverken klumper eller brænt sovse

  -   2016-03-23 20:18:11
Til Hanne. Hun kunne godt have sagt mås,i stedet for røv.hehe.

  -   2014-12-13 14:06:17
Jeg havde sammen problem med at sovsen brændte på når jeg fulgte opskriften. Efter at havde læst jeres kommentare opdaget jeg at låget i min " le Crueset" stege so var skævt og derfor ikke sluttet tæt. Jeg fik byttet min stegeso uden problemer da jeg viste denne i butikken. Endvidere så det slet ikke nødvendigt at sætte ovnen på 220 grade og så i 1,5 time. Ned i tid og temperatur f.eks som nævnt med 45 min ved 190 grader

  -   2012-02-02 18:23:19
Ingen sovs brændt fast- så måske er stegeso brugt forkert. God ret.

  -   2010-11-01 17:49:53
jeg har lige købt en stegeso så jeg er ny i faget. Når jeg normalt laver en forloren hare, kommer jeg lidt vand ved haren og når den er stegt sier jeg væden, tilsætter lidt mælk og jævner den med en alm. meljævning og evt. giver den lidt kulør samt smager til med lidt ribsgele. Sovsen bliver mere let og smager efter min mening bedre.

  -   2010-10-31 20:00:00
Et vellykket måltid. Sovsen var rigtig lækker og gav ingen problemer. Kan undre mig at man kan brænde en sovs på i en stegeso. Her bliver alt væske bevaret, det er derfor det er en genial måde at tilberede mad på. Masser af saft og kraft!

  -   2010-02-22 22:38:18
super succes

  -   2010-02-18 16:00:06
til helga. Kunne du bruge et pænere sprog?

  -   2009-09-12 18:35:25
lyder godt, men virker ikke, sovsen brænder selvfølgelig på i ovnen......så det er bare sur røv at man har prøvet den

  -   2009-01-29 23:05:59
Hvis jeg bruger hakket svinekød (halv kalv og flæsk, så steger jeg den ikke mere en 3/4 kvarter, ellers synes jeg den bliver alt for tør i kødet. Også hvis det skal bruges til pålæg næste dag, med asier/ribsgele m.v. på en rugbrød med grøn salat. Det er også en super frokost.

  -   2008-05-19 10:40:51
Der skal altid låg på en stegeso!

  -   2007-03-05 11:52:27
Skal der låg på eller ej?

  -   2005-01-01 01:01:01
En stor succes for hele familien

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god