Lemon meringue pie

Lemon meringue pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :
Lemon meringue pie, billede 4 Lemon meringue pie, billede 1 Lemon meringue pie, billede 2 Lemon meringue pie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Citroncreme:
135 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
4 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengs:
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
6 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Hak smør og mel sammen til en grynet masse, evt. med en elpisker. Tilsæt vand og rør det til en smidig dej. Lad det hvile koldt et øjeblik.

Rul dejen ud så den kan dække formens bund og kanter. Læg den hurtigt over i formen. Tryk dejen til i bunden og op ad kanterne. Prik dejen i bunden med en gaffel og forbag den ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Lad den afkøle.

Bland alle ingredienserne til citroncremen i en rustfri kasserolle. Lad det koge op under omrøring. Hæld den varme creme i den forbagte bund.

Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend sukkeret i. Bred marengsen over pien.

Bag den ved 150 grader C. alm. ovn i ca 10 minutter til marengsen har fået farve.


karakterer:
Opskriften er vist 68725 gange,
og udskrevet 1250 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10562 (2514 kcal)
KJ pr. Pers. 2640 (628 kcal)
Vægt ialt 996 gram
Vægt pr. Pers. 249 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1060 KJ (252 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 10.8 gram
Kulhydrat 35.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

ur  -  2018-02-11 13:28:14
forstår ikke helt det med den rustfri kasserolle. er alle kasseroller ikke det?

ur  -  2018-02-11 13:24:12
som navnet antyder er det også en fransk kage (måske har de stjålet den fra englænderne :)). kan købes overalt som små tærter hernede

Tove  -  2014-08-24 09:08:31
Skal der så meget vand i cremen ?

...  -  2013-01-04 20:07:43
Vær opmærksom på, at æggehviderne skal være pisket helt hårde før du hælder sukkeret i. Ellers bliver marengsmassen bare helt flydende:p

Jette  -  2012-03-15 19:47:23
Det undrer mig, at der står ukendt oprindelseland, da det er en meget engelsk opskrift, som alle engelske husmødre kender og anvender. En rigtig dejlig, nem og frisk dessert!

Per  -  2011-11-26 11:31:33
Vi bagte den 40 minutter før den fik farve, men marengsen blev ikke rigtig sprød, skal den det?

  -  2011-06-30 11:44:55
du mangler små vigtige detaljer. som fx. konsistensen af citron cremen og om man kan skaære kagen med det samme eller om den skal stå i køleskad og hvor lang tid...

Laura  -  2011-05-04 18:56:47
Lækker kage, nem at lave. Vil dog tilføje at man ikke skal blive bekymret over den MEGET flydende creme - Den bliver fast!!! derudover måtte jeg bage den lidt længere før marengsen fik den helt rigtige farve.

  -  2010-02-15 18:27:46
<<<DEN ER BARE GOD!! DET KAN JEG LOVE FOR HILSEN KURT MELGAARD

  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker lækker lækker....var meget overrasket over at finde en opskrift på lige præcis denne kage..som jeg ellers ik har smagt i over 15 år!