Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bostonsteg

Bostonsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hytte

Indsendt :


Bostonsteg, billede 4 Bostonsteg, billede 1 Bostonsteg, billede 2 Bostonsteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.okseklump evt. snørret
100 g.stegemargarine el. tilsv. fedtstof
5 dl.vand
2 dl.rødvin (mindst)
5 dl.piskefløde (mindst)
 salt
 peber
 evt.oregano/timian
 
Opskrift:
Smelt margarinen i en stegegryde, når den har taget farve vendes kødet heri tildet er brunet på alle sider. Lad kødet blive i gryden og tilsæt ½l vand. Dæmp varmen efter ca 10 min og lad kødet stege ca. 1½ time, bliver bedst/mest mørt ved gennemstegning.

Tag kødet op og hold det varmt, mens sovsen laves af hvad der nu er i gryden tilsat rødvin og fløde. Smag til med salt og peber og evt. kulør.

Tips:

Serveringsforslag:
Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på et aflangt/ovalt fad og garneres med lidt af sovsen. Server nye kartofler eller bagekartofler, glasserede perleløg i stride strømme og pandestegte tomater. Afhængig af årstiden/lysten vælges enten en god bl.salat eller let kogte grønsager som tilbehør.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (17 stemmer)

Opskriften er vist 75118 gange,
og udskrevet 1771 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Maiken  -  2008-04-04 19:38:47
Super, især hvis man pakker stegen ind i bacon inden den brunes, og smager sovsen til med blåskimmelost

  -  2008-03-21 16:45:37
prøvet den 21.marts 08 kogte løg og gulerødder sammen med kødet, tilsatte laurbærblade

lise lykke  -  0000-00-00 00:00:00
nem billig og god

lise lykke  -  0000-00-00 00:00:00
lyder god og kalorierig!!