Følsteg

Følsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hestekød - Diverse hestekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Hytte

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1500 g.Følsteg
100 g.stegemargarine
5 dl.vand
2 dl.rødvin (mindst)
5 dl.piskefløde
 lidt kulør
 salt
 peber
1 kvistfrisk timian evt 1 tsk. tørret
 
Opskrift:
Smelt margarinen i stegegryden og brun følstegen på alle sider.

Tilsæt ½l vand og 2 dl rødvin.

Lad den stege ved moderat varme 1½ time. Hestekød skal gennemstege, men ikke steges tør.

Tag stegen op og hold den varm med f.eks. staniol og et viskestykke.

Hæld fløden i gryden.

Kog sovsen igennem, jævn den evt. og tilsæt kulør samt smag til med salt og peber.

Slutteligt finklippes timian i sovsen.

Stegen skæres i tynde skiver.

Serveringsforslag :
Skær stegen i tynde skiver og anret på et aflangt fad garneret med lidt af sovsen.
Server små smørsauterede eller helt nye kartofler til drysset med mere frisk timian. Franske ærter og broccoli passer fint hertil. Ellers grønsager efter eget valg.
Drik en god Bougogne i dagens anledning.

Tips:

Bestil følstegen hos slagteren en uge før du skal bruge den, så er chancerne størst, hvis du da ikke er så heldig at have en hesteslagter i byen. Jeg foretrækker hesteslagteren i Thorsgade i Randers.

Følstegen kan evt. erstattes af en (heste)lårtunge, hvilket svarer til roastbeef


karakterer:
Opskriften er vist 19907 gange,
og udskrevet 253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (80 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Hanne Knuth  -  2016-08-06 08:13:02
En opskrift der også giver et rigtig godt resultat med hestekød. Serveret med franske bønner, nye kartofler og en god rødvin, så sidder den lige i skabet. Der må ikke spares på kryderierne.

jeanett  -  2012-11-22 21:33:01
Har altid gerne ville smage det. Hvor kan man få fat i det?? Det jo ikke normalt i en køledisken

jesper  -  2012-02-16 11:36:50
SUPER GODT vi brugte ca 5dl rødvin og lidt mindere fløde og det var bare så godt mange tak for den dejlige og velsmagne opskrift

Rikke  -  2012-01-02 13:16:01
Hvorfor har folk noget i mod at man spiser heste?? Er det så også synd for koen, kalven og grisen?? I Indien er koen hellig der sys de vi er de tossede. Ta Jer dog sammen og bliv voksne. Mvh Rikke

Rytteren  -  2008-01-24 18:05:43
Jeg rider selv , og har intet i mod at spise heste ? Det smager fantastisk ! Det er bedre at spise dem her , ind at transportere dem til andre lande, hvor de får en lang og måske dødelig transport ... Tænk over det ! Smag det !!

dennis  -  2007-12-07 19:17:59
har i smagt det ??????

sandra  -  2007-11-09 18:02:47
enig med marianne.. Bare det at man kan overveje det...

marianne  -  2007-08-03 10:47:32
fy for satan....