Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dansk lammesteg ( Stegeso )

Dansk lammesteg ( Stegeso ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeIndsendt :


Dansk lammesteg ( Stegeso ), billede 4 Dansk lammesteg ( Stegeso ), billede 1 Dansk lammesteg ( Stegeso ), billede 2 Dansk lammesteg ( Stegeso ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 1/2 kg.lammebov med ben
 salt
 peber
1 bundtpersille
50 g.smør
5 dl.vand
 


Opskrift:

Spæk lammekødet med persille og gnid det med salt og peber. Læg smørklatter på. Læg den i stegesoen. Hæld 2 1/2 dl. vand ved.

Lammestegen stilles i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 time.

Tilsæt resten af vandet, jævn saucen og smag den til.

Serveres med agurkesalat og kogte kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 54916 gange,
og udskrevet 1049 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2010-06-26 17:50:01
Vi udbenede boven som Peter anbefaler, det er nemmere at skære nogle pæne skiver, men det var faktisk også nødvendigt for at det kunne være i stejesoen.


Peter Thygesen  -  2009-04-09 12:02:02
Det kan anbefales at udbene boven og så fylde den med persille, krydre med salt og peber og brune den godt og derefter barissere den færdig i lammefond: Del det udbenede bovblad i et par stykker - brun det godt sammen med evt afpuds samt lidt gulerod, løg, persillestilke og hel peber. Lad simre i et par timer, inden fonden bruges til at braissere boven i. Når kødet er færdig jævnes fonden, kogges igennem, tilsmages og sigtes. Serveres med nye kartofler, nylavet agurkesalat og gerne rababerkompot.


elmen  -  0000-00-00 00:00:00
der burde være mere grønt med i soen