Dansk lammesteg (Stegeso)

Dansk lammesteg (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Dansk lammesteg (Stegeso), billede 4 Dansk lammesteg (Stegeso), billede 1 Dansk lammesteg (Stegeso), billede 2 Dansk lammesteg (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5 kg.lammebov med ben
 salt
 peber
1 bundtpersille
50 g.smør
5 dl.vand
 
Opskrift:
Spæk lammekødet med persille og gnid det med salt og peber. Læg smørklatter på. Læg den i stegesoen. Hæld 2 1/2 dl. vand ved.

Lammestegen stilles i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 time.

Tilsæt resten af vandet, jævn saucen og smag den til.

Serveres med agurkesalat og kogte kartofler.


karakterer:
Opskriften er vist 62861 gange,
og udskrevet 1143 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2010-06-26 17:50:01
Vi udbenede boven som Peter anbefaler, det er nemmere at skære nogle pæne skiver, men det var faktisk også nødvendigt for at det kunne være i stejesoen.

Peter Thygesen  -  2009-04-09 12:02:02
Det kan anbefales at udbene boven og så fylde den med persille, krydre med salt og peber og brune den godt og derefter barissere den færdig i lammefond: Del det udbenede bovblad i et par stykker - brun det godt sammen med evt afpuds samt lidt gulerod, løg, persillestilke og hel peber. Lad simre i et par timer, inden fonden bruges til at braissere boven i. Når kødet er færdig jævnes fonden, kogges igennem, tilsmages og sigtes. Serveres med nye kartofler, nylavet agurkesalat og gerne rababerkompot.

elmen  -  0000-00-00 00:00:00
der burde være mere grønt med i soen