Dansk lammesteg (Stegeso)

Dansk lammesteg (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Dansk lammesteg (Stegeso), billede 4 Dansk lammesteg (Stegeso), billede 1 Dansk lammesteg (Stegeso), billede 2 Dansk lammesteg (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5 kg.lammebov med ben
 salt
 peber
1 bundtpersille
50 g.smør
5 dl.vand
 
Opskrift:
Spæk lammekødet med persille og gnid det med salt og peber. Læg smørklatter på. Læg den i stegesoen. Hæld 2 1/2 dl. vand ved.

Lammestegen stilles i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 time.

Tilsæt resten af vandet, jævn saucen og smag den til.

Serveres med agurkesalat og kogte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 63845 gange,
og udskrevet 1156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-26 17:50:01
Vi udbenede boven som Peter anbefaler, det er nemmere at skære nogle pæne skiver, men det var faktisk også nødvendigt for at det kunne være i stejesoen.

  -   2009-04-09 12:02:02
Det kan anbefales at udbene boven og så fylde den med persille, krydre med salt og peber og brune den godt og derefter barissere den færdig i lammefond: Del det udbenede bovblad i et par stykker - brun det godt sammen med evt afpuds samt lidt gulerod, løg, persillestilke og hel peber. Lad simre i et par timer, inden fonden bruges til at braissere boven i. Når kødet er færdig jævnes fonden, kogges igennem, tilsmages og sigtes. Serveres med nye kartofler, nylavet agurkesalat og gerne rababerkompot.

  -   2005-01-01 01:01:01
der burde være mere grønt med i soen