Aspargessalat med radiser

Aspargessalat med radiser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Aspargessalat med radiser, billede 4 Aspargessalat med radiser, billede 1 Aspargessalat med radiser, billede 2 Aspargessalat med radiser, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Dressing:
3 spsk. Solsikkeolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
4 Radise 1 bdt. radisser vejer ca. 100 gram
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Bring rigeligt vand tilsat salt i kog. Skræl aspargesene og skær den træede del af. Kog dem ved svag varme i ca. 15 min. Tag dem op og afkøl dem. Kog æggene til de er hårdkogte.

Olie, eddike, sennep, salt og peber røres sammen til dressing.

Forårsløg skæres i fine ringe. Skær asparges i stykker á 4 cm. De hårdkogte æg pilles og skæres i tern. Radiser skæres i fine tern og blandes med æggeternene.

Læg asparges, forårsløg på tallerken. Læg ægge-radis blandingen over sammen med marinaden. Drys med hakket persille.





karakterer:
Opskriften er vist 37483 gange,
og udskrevet 547 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3811 (907 kcal)
KJ pr. Pers. 952 (226 kcal)
Vægt ialt 1352 gram
Vægt pr. Pers. 338 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 281 KJ (67 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu