Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Indisk lammekølle (Stegeso)

Indisk lammekølle (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :


Indisk lammekølle (Stegeso), billede 4 Indisk lammekølle (Stegeso), billede 1 Indisk lammekølle (Stegeso), billede 2 Indisk lammekølle (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.lammekølle
 
 Krydderblanding:
1 tsk.stødt ingefær
5 fedhvidløg
1 knsp.stødt kardemomme
1 stk.3 cm lang kanelstang
8 nelliker
1 tsk.kommen
1 tsk.gurkemeje
1/2 tsk.cayennepeber
4 tsk.salt
4 tsk.citronsaft
 
 Pasta:
2 1/2 dl.mandler
1 1/4 dl.rosiner
2 1/2 dl.yoghurt naturel
1/2 dl.honning
 
 
0.5 tsk.safrantråde
2 dl.vand
 


Opskrift:

Krydderblanding:
Knus hvidløg, kanel, nellike og kommen fint eller findel det sammen med citronsaften på en blender. Bland det med de øvrige krydderier.

Stik nogle små huller i køllen og kom krydderblandingen i dem. Resten af blandingen stryges over køllen.

Pasta:
Findel mandler og rosiner på en blender sammen med yoghurt.

Smør køllen med denne pasta og pensl den til sidst med honning.

Kom safrantrådene i en lille skål og overhæld dem med kogende vand. Læg køllen i stegesoen og hæld efter 10 minutter safran og iblødsætningsvandet samt yderligere lidt vand over køllen.

Steg den under låg i ca. 2 timer ved 250 grader C. alm. ovn.

Serveres med løse ris.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (20 stemmer)

Opskriften er vist 60919 gange,
og udskrevet 1448 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Inge Hartmann  -  2018-12-30 23:03:16
Jeg lavede en udbenet lammekølle og smurte krydderiblandingen indeni, snørede den til og gav den 6 timer på 120 gr. Serveret med grøntsagscurry, dahl, raita og ris. Fantastisk succes - mine gæster var meget imponerede☺️


Bjarne  -  2014-04-01 04:17:52
Ovntemperaturen må være forkert, mon ikke den skulle være 150 i stedet for. 250 brænder det hele af.


  -  2012-04-06 19:25:44
En herregud ret. Lige som at være i Indien. Pas på den ikke branker til sidst.


Jan Chrillesen  -  2011-01-10 19:25:54
Jeg valgte at stege 3 timer ved 180 grader, og kødet blev dejlig mørt. Der bliver masser af væske til sovs. Det skal bare skummes for fedt. Man kan godt reducere mængden af mandler lidt. Forslag til tilbehør: Ris, nudler, kartoffelbåde...


Jette  -  2010-10-03 21:03:47
Bliver der væske til sovs? Hvad ville i servere af grønt til? Hvis kølen er 1½ kilo - passer det så med at den skal stege 1½ time?


Per  -  2010-06-27 09:53:35
Den pasta som skulle smøres på køllen blev helt brændt, så derfor kan den ikke ses på det færdige billede da vi pillede den af. køllen inden under var stadig fin.


Cheiron  -  2007-01-18 14:23:11
Skal serveres med Nord Indisk Pilaf/Pullao Ris


jyde  -  0000-00-00 00:00:00
hvad gives som sovs til dette med ris/ kartofler?