Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Lammekølle i rødvin (Stegeso)

Lammekølle i rødvin (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 lammekølle
 salt
 peber
5 enebær
50 g.røget spæk
3-4 tomater
2-3 gulerødder
3-4 løg
1 laurbærblad
1 nellike
5 dl.rødvin
5 dl.vinaigre
1 spsk.smør
0.5 citron skal heraf
1 1/2 dl.piskefløde
1 spsk.hvedemel
 kulør
 


Opskrift:

Bland vinaigre med salt, peber, laurbærblad og nellike og bring det i kog. Tilsæt enebær, rødvin og lidt citronskal. Læg lammekøllen i den afkølede marinade. Den skal ligge på et køligt sted i 4 døgn. Vend den nu og da.

Tør den godt og spæk den spækket. Læg den i stegesoen. Hæld et par kopper marinade over. Kom de findelte tomater sammen med finthakkede løg og gulerødder. Lad køllen steg i ca. 2 timer ved 250 grader.

De næsten udkogte grønsager skal blive i saucen når der jævnes med fløde, mel og smør.

Serveres med waldorf salat og kogte kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 21601 gange,
og udskrevet 510 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jorun E  -  2007-10-27 07:35:41
Denne må jeg prøve lyder dejligt


E. M. Gindrup  -  0000-00-00 00:00:00
Fulgte opskriften til marinaden nøje til en 2,700 kg lammekølle.Kom ca 2dl marinade i stegesoen, 1 dl havde været nok da der blev rigeligt væde til sovs. Blendede væde og grønsager, kom lidt fløde i men ingen jævning.


J. Sandvad  -  0000-00-00 00:00:00
Skar mængden af vinaigre ned til 2 dl, det blev stadig for surt - sødede sovsen med sukker og rigsgele, men det blev stadig kun nogenlunde. Kødet fik for meget (ca 1 1/2 kg kød uden ben) Det skulle nok have været sat i en kold ovn.