Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tærte med jordbær

Tærte med jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Tærte med jordbær, billede 4 Tærte med jordbær, billede 1 Tærte med jordbær, billede 2 Tærte med jordbær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tærtedej:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 
  Mazarinmasse:
75 gram Ren rå marcipan
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Creme:
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Desuden:
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
evt. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smør, flormelis og mel hakkes sammen og samles hurtigt med koldt vand og æggeblomme. Lad dejen hvile koldt et par timer, før den rulles ud og lægges i en tærteform 24 cm i diameter.

Marcipan og sukker blandes godt sammen og smør piskes i. Mel og hakkede mandler tilsættes, og ægget piskes i. Fordel Mazarinmasse i bunden af den rå tærtebund, bag tærten ca. 30 min ved 180° og lad den køle af. Tærten kan bages dagen før og opbevares køligt og tørt.

Pisk cremefraiche, flormelis og vanillemarv, til det er stift, og fordel det i den afkølede tærte.

Skyl og tør jordbærrene, pluk blomsten af og fordel dem oven på cremen hele eller halve, alt efter størrelse.

Server tærten, som den er, eller pensl bærrene med smeltet ribsgelé.






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 27075 gange,
og udskrevet 492 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20779 (4947 kcal)
KJ pr. Pers. 2597 (618 kcal)
Vægt ialt 1627 gram
Vægt pr. Pers. 203 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1277 KJ (304 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 20.7 gram
Kulhydrat 27.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ina  -  2011-06-24 18:20:14
Der skal da chokoladeovertræk på bunden hvis det skal være en rigtig jordbærtærte

Tøserne - UDEN kærnemælk  -  0000-00-00 00:00:00
ô.Ô, der skal vidst meget i.. Så vi gad ikke at lave den. Bedre held næste gang, hvis der bliver en. muahahahaha