Smør, flormelis og mel hakkes sammen og samles hurtigt med koldt vand og æggeblomme. Lad dejen hvile koldt et par timer, før den rulles ud og lægges i en tærteform 24 cm i diameter.
Marcipan og sukker blandes godt sammen og smør piskes i. Mel og hakkede mandler tilsættes, og ægget piskes i. Fordel Mazarinmasse i bunden af den rå tærtebund, bag tærten ca. 30 min ved 180° og lad den køle af. Tærten kan bages dagen før og opbevares køligt og tørt.
Pisk cremefraiche, flormelis og vanillemarv, til det er stift, og fordel det i den afkølede tærte.
Skyl og tør jordbærrene, pluk blomsten af og fordel dem oven på cremen hele eller halve, alt efter størrelse.
Server tærten, som den er, eller pensl bærrene med smeltet ribsgelé.
Opskriften er vist 27075 gange, og udskrevet 492 gange.
Energi:
KJ total 20779 (4947 kcal)
KJ pr. Pers. 2597 (618 kcal)
Vægt ialt 1627 gram
Vægt pr. Pers. 203 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1277 KJ (304 kcal) Protein 3.8 gram Fedt 20.7 gram Kulhydrat 27.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Ina - 2011-06-24 18:20:14 Der skal da chokoladeovertræk på bunden hvis det skal være en rigtig jordbærtærte
Tøserne - UDEN kærnemælk - 0000-00-00 00:00:00 ô.Ô, der skal vidst meget i.. Så vi gad ikke at lave den. Bedre held næste gang, hvis der bliver en. muahahahaha
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider