Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Osso Buco (Stegeso)

Osso Buco (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveskank

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Osso Buco (Stegeso), billede 4 Osso Buco (Stegeso), billede 1 Osso Buco (Stegeso), billede 2 Osso Buco (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 tykke skiver kalveskank
1 løg
2 fedhvidløg
3 spsk.tomatpure
4-6 tomater
2 1/2 dl.bouillon
2 dl.hvidvin
1/2 tsk.rosmarin tørret
1/2 tsk.basilikum tørret
 salt
 peber
 
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 kulør
 
Opskrift:
Gnid skiverne af kalveskanken med salt og peber og læg dem i stegesoen. Pres hvidløgssaft over kødstykkerne. Tilsæt tomatpure, flåede tomater, bouillon og rosmarin og basilikum.

Steg osso buccco i 3-4 time ved 200 grader C. alm. ovn. I de sidste 10 minutter koges hvidvinen med.

Kødet tages op, lægges i et serveringsfad.
Smør smeltes, melet røres i, væden fra stegesoen hæles i gryden lidt efter lidt under omrøring. Saucen smages til med salt,peber og kulør.

Serveres med løse ris eller kartoffelmos.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (16 stemmer)

Opskriften er vist 168297 gange,
og udskrevet 4788 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Flemming Nielsen.  -  2020-01-24 11:35:01
Der bliver ikke meget sovs! Jeg vil også foreslå nogle urter i stegesoen. Hvis Römertopf, er det godt at lade den stå i vand en halv times tid først. Aldrig ris!!! 😲🤗

Karin F  -  2018-10-31 17:29:38
Let opskrift, det kan vi li. Smager fantastisk.

Claus  -  2017-01-25 13:32:59
Det er alt for høj temperatur. Langtidsstegning er ved max 150-160°

appelkaj  -  2015-03-26 08:35:39
Ovnen er alt for varm med 200 grader i 3,5 til 4 timer. Jeg har set i andre opskrifter temperaturer på 150 til 180 grader i 2,5 til 3 timer. Jeres opskrift var meget skuffende. Der er selvfølgelig benyttet stegeso.

  -  2014-12-13 17:28:43
Det brændte på...der er noget galt med enten mængden af væske eller temperaturen i ovnen! Derudover, står der ikke, hvornår løg, som står i ingrediens listen, skal i...lidt surt for dem der måske er nybegyndere. Er den her ret overhovedet blevet testet, inden den blev lagt op!?

Jakob  -  2013-03-07 18:00:45
2.5 dl bouillon?? Der er da brugt mere på billedet? Det kogte tørt

Kathrine   -  2011-01-31 22:22:45
Billedet ser noget trist og traditionelt ud. Vil prøve at tilføje nogen friske grønsager fx. gulerødder, pastinak og sweet potatoes. Lige ledes vil jeg servere med salat og alm. kartofler.

Lotte  -  2011-01-19 13:43:33
ja billedet er ikke så tiltalende, men det smager KANONT!! Vi slukker bare lyset når det er og ser en film samtidig.. he he. Det er en virkelig go ret.

Jørgen  -  2009-12-09 16:49:21
Kuløren er en misforståelse. Lidt hakkede grøntsager mangler.

  -  2009-07-26 13:08:47
Det bliver bare rigtig godt når man laver det i stegesoen.

Jette   -  2008-12-14 08:43:43
Det var rigtig godt. Jeg brugte lammekød, undlod rosmarin og gav det i stedet lidt spidskommen og koriander. Spiste ris til og undlod at jævne og sætte kulør til sovsen, det er helt unødvendigt og så kan man samtidig se, hvad retten er lavet af.

  -  2008-11-23 11:44:33
føj ,hvor det ser utiltalende ud... især i forhold til Osso bucco ala Milanése