Bring vand og sukker i kog og kog blommerne knap møre heri. Løft blommerne op med en hulske og læg dem i et smurt, ildfast fad.
Skold, smut og flæk mandlerne og fordel dem over blommerne.
Bring fløde og den flækkede vanillestang i kog. Pisk de hele æg og sukkeret skummende. Hæld den kogende fløde i under omrøring og hæld det depå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunkt, den må ikke koge da den så skiller. Tag gryden fra varmen, fjern vanillestangen og hæld cremen over blommerne.
Kom lidt smørklatter på. Sæt fadet i ovnen 50-60 minutter ved 175 grader C alm. ovn.
Server desserten lun med kold flødeskum.
Tips:
Hvis desserten skal laves med svesker, skal sveskerne have et opkog, inden cremen hældes over.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(3 stemmer)
Opskriften er vist 79304 gange, og udskrevet 1238 gange.
Energi:
KJ total 9769 (2326 kcal)
KJ pr. Pers. 2442 (581 kcal)
Vægt ialt 2085 gram
Vægt pr. Pers. 521 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 468 KJ (111 kcal) Protein 3.0 gram Fedt 5.1 gram Kulhydrat 14.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Isa - 2011-09-20 10:55:01 Jeg synes at selve kremen smager for meget af æg og det ødelægger kagen lidt for får den til at smage af æggekage og ikke blommekage
Tobias - 2011-08-14 19:34:07 Har bagt kagen i dag, uden stor succes, den blev meget vandet af blommerne og var i det hele taget ikke særligt god. Fuldte opskriften hele vejen, så kan ikke anbefale at bruge denne opskrift.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider