Jordbærtærte

Jordbærtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jordbærtærte, billede 4 Jordbærtærte, billede 1 Jordbærtærte, billede 2 Jordbærtærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
150 g.smør
250 g.hvedemel
50 g.sukker
 
 Fyld:
1 dl.makronrasp
400 g.friske eller frosende jordbær
4 spsk.ribsgele
 
Opskrift:
Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile 30 min på et køligt sted (ikke køleskabet).

Rul dejen ud, så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten. Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille og bages i 25 min.

Tærtebunden tages ud, lad den stå i formen til den næsten er kold.

Vend forsigtig tærtebunden ud og sæt den på et serveringsfad. Fordel markronraspen i bunden og læg jordbærrene på. Tærten overtrækkes med ribsgele, der lunkent bliver tykflydende.

Serveres med flødeskum.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 76945 gange,
og udskrevet 929 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-05-25 23:02:10
Dejen var bare smulret ved mig?? Hvad gjorde jeg galt?

  -   2011-08-23 17:21:27
virkelig goood