Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marineret kartoffelsalat

Marineret kartoffelsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Salat - SalaterRet : Salat - Salater - Kartoffelsalat

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marineret kartoffelsalat, billede 4 Marineret kartoffelsalat, billede 1 Marineret kartoffelsalat, billede 2 Marineret kartoffelsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 bdt. Radise 1 bdt. radisser vejer ca. 100 gram
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
   
  Marinade:
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
0.5 dl. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 dl. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
0.5 dl. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   


Opskrift:

Kartoflerne skrabes og koger ca. 20 minutter til de er møre. Hvis du er usikker på om kartoflerne er kogte, kan du tjekke det ved at prikke i dem med en gaffel, og hvis gaflen slipper kartoflen let, er de færdige. Vandet hældes fra kartoflerne, og de stilles til afkøling.

Persille, purløg og dild skylles, snittes fint og kommes i en skål.
Olie, vand og eddike røres sammen og hældes i. Der krydres med salt og peber.

Radisserne skylles, renses og skæres i skiver. Løgene pilles og skæres i tern.

De afkølede kartofler skæres i skiver og blandes med løgene og radiserne.

Marinaden hældes over kartoffelsalaten, og trækker i køleskab i ca. en time før den serveres.

Tips:

Krydderurterne kan erstattes med frisk salvie, oregano og basilikum.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (20 stemmer)

Opskriften er vist 173815 gange,
og udskrevet 6540 gange.


Energi:
KJ total 5749 (1368 kcal)
KJ pr. Pers. 1437 (342 kcal)
Vægt ialt 1115 gram
Vægt pr. Pers. 278 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 515 KJ (122 kcal)
Protein 1.3 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 11.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2017-06-10 16:51:43
Fantastisk kartoffelsalat! Den er helt sikkert et stort 5-tal værd :-)


  -  2016-08-17 09:05:20
sker der noget ved, at salaten er lavet dagen før den skal spises?


  -  2009-05-16 22:29:41
der er en fejl i opskriften. Der er 3 gange for meget marinadevæske!


Stella  -  2008-07-17 11:34:11
Herlig kartoffelsalat - jeg har tilføjet marinaden lidt sød sennep.


  -  2008-05-06 14:00:44
nam nam, det er bare tip top iorden!!! hilsen katryne


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Der blev rigelig marinade, måske den kan halveres, i hvert fald væskerne.


Anne-Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk god sommer kartoffelsalat- smager dejligt